Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ir pakāpusies uz 132.pozīciju, kamēr uz pirmo vietu pacēlusies Argentīna.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu decembra beigās, Latvija atrodas par vienu vietu augstāk.

Šajā laikā Latvijas izlase aizvadīja divas spēles. Pārbaudes mačā ar 2:3 tika zaudēts Īrijai, bet 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ar 0:1 tika atzīts Velsas pārākums.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Igaunijas izlase pakāpusies no 109. uz 108.vietu, bet Lietuvas valstsvienība no 144.vietas noslīdējusi uz 146.pozīciju.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā rangā visaugstāk - septītajā vietā - ir Horvātija, Velsa ieņem 26.pozīciju, Turcija ir 43., bet Armēnija atrodas 97.vietā.

Uz FIFA ranga pirmo vietu pakāpusies Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kas iepriekš bija otrā, no trešās uz otro pozīciju pakāpusies čempionāta fināliste Francija, bet no pirmās uz trešo vietu noslīdējusi Brazīlijas izlase.

Citu izmaiņu pirmajā desmitniekā nav - Beļģija joprojām ieņem ceturto vietu, Anglija saglabā piekto pozīciju, Nīderlande ir sestā, Horvātija atrodas septītajā vietā, Itālija ir astotā, Portugāle saglabājusi devīto vietu, kamēr Spānija arī šajā rangā ieņem desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!