Vienam Latvijas futbola izlases spēlētājam pirms pārbaudes spēles ar Vācijas valstsvienību izrādījies pozitīvs Covid-19 tests, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Pozitīvs testa rezultāts bijis pēc Vācijā veiktajiem testiem. LFF norāda, ka visi šajā treniņnometnē veiktie iepriekšējie testi bijuši negatīvi.

"Veiktas visas nepieciešamās darbības spēlētāja izolēšanā no pārējās komandas, ciešākās kontaktpersonas noteikšanā un izolēšanā, apstākļu noskaidrošanā un informācijas apkopošanā," teikts LFF paziņojumā.

Tāpat teikts, ka nekavējoties ieviesti vairāki papildu drošības pasākumi izlases iekšienē.

"Ciešā sadarbībā un komunikācijā ar Vācijas izlases pusi un vietējiem dienestiem tiek veiktas atkārtotas pārbaudes," teikts turpinājumā.

LFF pagaidām neziņo, vai saslimšanas konstatēšana ietekmēs arī gaidāmo spēli pret Vāciju. Latvijas futbola izlase turpina gatavoties spēlei un gaida vietējo varasiestāžu tālākos norādījumus, norāda LFF.

Arī Vācijas tīmekļa vietne "sport1.de" apstiprina, ka Latvijas izlases spēlētājs jau ir pašizolācijā un ka Latvijas komandai priekšpusdienā veiktas atkārtotas Covid-19 analīzes.

"Gadījumā, ja šīs analīzes izrādīsies Covid-19 negatīvas, nekam nevajadzētu stāties ceļā mača aizvadīšanai," rakstīts vietnes slejās.

"Gatavojamies spēlei un vienlaikus gaidām vietējo varasiestāžu tālākos norādījumus," vēsta LFF.

Ziņu aģentūra DPA citē Vācijas Futbola savienības (DFB) preses dienesta pārstāvi: "Sagaidām, ka spēle notiks, kā plānots, ja Diseldorfas veselības aizsardzības dienests nenoteiks savādāk."

Pagaidām vēl nav pilnīgas pārliecības, ka Latvijas mačs ar Vāciju notiks. To lielā mērā noteiks Vācijas par veselības aprūpi atbildīgās institūcijas.

Latvijas un Vācijas valstsvienību pārbaudes mačs paredzēts "Merkur" stadionā Diseldorfā plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Spēle paredzēta stadionā, kur mājas spēles aizvada otrās bundeslīgas komanda Diseldorfas "Fortuna" un kurā varēs pulcēties apmēram 1000 līdzjutēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!