Foto: F64
Latvijas futbola izlase maijā, visticamāk, aizvadīs pārbaudes spēli ar Krievijas valstsvienību, portālam "gazeta.ru" atklājis Krievijas Futbola federācijas (RFS) prezidents Sergejs Fursenko.

Latvijai no 1. līdz 3.jūnijam Igaunijā plānots piedalīties Baltijas kausa izcīņas turnīrā, kurā piedalās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlases, taču mačs ar Krieviju, kā noprotams, varētu notikt 29.maijā. 25.maijā Krievijas izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Urugvaju, bet 1.jūnijā paredzēta tikšanās ar Itāliju.

Sākotnēji pretiniekos 29.maija spēlē Krievijas izlase vēlējās redzēt Lihtenšteinu, taču sarunu gaitā Krievijas puse no šīs iespējas atteicās.

Fursenko atklājis, ka abi plānotie pārbaudes mači tiks aizvadīti Šveicē, kur Krievijas izlase trenēsies pirms Eiropas čempionāta sākuma, bet spēle ar Urugvaju notiks Maskavā.

Kā ziņots, pirmā oficiālā spēle šogad Latvijas izlasei paredzēta 29.februārī, kad Turcijas kūrortpilsētā Antālijā draudzības mačā tiks samēroti spēki ar Kazahstānas valstsvienību.

Iepriekš Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis atklāja, ka Baltijas kausa dēļ Latvijas izlase neizmantoja futbola spēļu aģentu piedāvātās iespējas aizvadīt pārbaudes spēles ar Franciju un to pašu Krieviju.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, ar kuru LFF janvāra sākumā panāca vienošanos par līguma pagarināšanu, toreiz atzina, ka Baltijas kausa turnīrs ir svarīgāks par pārbaudes spēlēm.

Tajā pašā laikā Latvijas izlasei bijuši divi citi piedāvājumi par pārbaudes spēļu aizvadīšanu izbraukumā pret Japānu vai Bolīviju, tomēr tos nācies noraidīt, jo uz to datumu Latvijas izlase nespēs savākt iespējami labāko sastāvu, turklāt uz Bolīviju nāktos veikt ļoti tālu un nogurdinošu ceļu.

Kā ziņots, LFF vadība vienošanos ar Starkovu panāca līdz 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla beigām. Ja abas puses būs apmierinātas ar paveikto darbu, sadarbība tiks pagarināta arī uz pēc tam sekojošo 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu.

Starkovs Latvijas izlases galvenā trenera amatā sākotnēji strādāja no 2001.gada vasaras līdz 2004.gada beigām. Viņa vadībā Latvijas izlase sasniedza savu lielāko panākumu, kvalificējoties 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pēc tam viņš valstsvienības galvenā trenera amatā atgriezās 2007.gadā.

2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēc neveiksmīgas cikla lielākās daļas pēdējās spēlēs Latvijas izlase rādīja sekmīgu sniegumu un grupas noslēgumā ar 11 punktiem desmit mačos izcīnīja ceturto vietu.

Jau vēstīs, ka Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!