Latvijas futbola izlase ceturtdien "A. Le Coq" stadionā Tallinā izšķirošajā spēlē par Baltijas kausa trofeju ar rezultātu 1:2 piekāpās Igaunijas valstsvienībai un nespēja šajā turnīrā uzvarēt piekto reizi pēc kārtas.

Igaunijas futbola izlase izcīnīja pirmo Baltijas kausu kopš 1973. gada.

Latvijas futbolisti abus vārtus ielaida pirmajā puslaikā. Vispirms piektajā minūtē precīzu sitienu izdarīja Matiass Keits, kurš ieguva bumbu, kad Roberts Ozols atvairīja Rauno Sapinena sitienu, un raidīja to tālajā vārtu apakšējā stūrī. Igauņi pirmajā puslaikā turpināja spēlēt pārliecinošāk, un 40. minūtē Keits , kad latvieši atvairīja kārtējo centrējumu soda laukumā, tika pie bumbas un ar spēcīgu sitienu raidīja to tuvējā vārtu augšējā stūrī.

Latvijas futbolisti otrajā puslaikā daudz vairāk spēlēja ar bumbu, taču ar vārtu gūšanas iespēju veidošanu nesekmējās. 83. minūtē pret Mārci Ošu tika pārkāpti noteikumi soda laukumā. 11 metru soda sitienu izpildīja Dāvis Ikaunieks, kurš raidīja bumbu labajā augšējā stūrī.

Latvijas izlases pēdējo minūšu spiediens tomēr neļāva izlīdzināt spēles rezultātu, kas ļautu iegūt Baltijas kausu.

Latvijas futbola izlase Baltijas kausu izcīnīja pēdējās četras reizes pēc kārtas, bet kopumā tā ieguvusi 22 titulus. Igaunija tika pie sava devītā čempionu titula Baltijas kausā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!