Foto: LETA

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nosaucis to futbolistu vārdus, kuri tikuši iekļauti valstsvienības kandidātu sarakstā 24. un 28.maijā izbraukuma paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Kataru un Turciju, vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF).

Latvijas izlase vienkopus sapulcēsies pirmdien, 20.maijā, viesnīcā "Lielupe", Jūrmalā, kur dzīvos turpmākās dienas, aizvadot treniņus Rīgā, par kuru precīziem laikiem un vietām tiks paziņots papildus.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs arī piebilda, ka publicētajā sarakstā var notikt izmaiņas pirms nometnes uzsākšanas 20.maijā. Uz Kataru mūsu komanda dosies 22.maija rītā, atpakaļ Latvijā atgriezīsies 25.maijā. Tikmēr uz Vāciju futbolisti dosies 27.maijā un atgriezīsies 29.maijā.

Sastāvā nav iekļauti vairāki Latvijas izlases līderi – vārtsargs Andris Vaiņins, pussargs Aleksandrs Cauņa, kā arī uzbrucēji Artjoms Rudņevs un Māris Verpakovskis. Taču iespēja sevi pierādīt būt vairākiem jaunajiem futbolistiem

Divu nedēļu laikā Latvijas izlasei paredzētas trīs oficiālās spēles. Spēle starp Kataru un Latviju notiks 24.maijā plkst. 19:15 "Al Saad" stadionā, Dohā, tikmēr Turcijas un Latvijas nacionālo futbola izlašu pārbaudes spēles 28.maijā notiks "Schauinsland-Reisen-Arena" stadionā Vācijas pilsētā Duisburgā. 2014.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē 7.jūnijā plkst. 19:30 Skonto stadionā, Rīgā mūsu futbolisti tiksies ar kvalifikācijas turnīra līdervienību Bosniju un Hercegovinu.

Ar Kataras valstsvienību šī būs vēsturē pirmā abu komandu nacionālo izlašu starptautiskās spēle, savukārt ar Turcijas valstsvienību Latvijas izlase jau spēlēja 2004.gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs un cīņā par iekļūšanu finālturnīrā Aleksandra Starkova vadītā komanda pārspēja pretinieku ar 3:2 divu spēļu summā. Tikmēr ar Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību mūsu komandai šī būs otrā tikšanās vēsturē. Pirmajā spēlē 2012.gada 11.septembrī Zenicā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 1:4.

Latvijas izlases kandidāti pārbaudes spēlēm maijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!