Pārbaudes spēlē futbolā trešdien, 26.martā, Latvijas izlase izbraukumā pārliecinoši ar rezultātu 3:0 pārspēja Andoras valstsvienību.

Gan Deniss Ivanovs, gan Andrejs Perepļotkins guva savus pirmos vārtus Latvijas valstsvienības labā, turklāt Perepļotkinam šī bija pirmā spēles Latvijas izlases sākumsastāvā. Vēl vienus vārtus Latvijas izlases labā guva Vits Rimkus.

Jau no mača sākuma Latvijas izlasei laukumā piederēja iniciatīva. Iespēja atklāt rezultātu mačā Latvijas komandai bija jau trešajā minūtē, kad pēc Genādija Soloņicina sitiena ar galvu bumbu no vārtiem izsita Andoras izlases aizsargs. Mača septītajā minūtē Kaspars Gorkšs soda laukumā nometa bumbu pa sitienam Rimkum, taču bumba pēc viņa raidījuma ar galvu lidoja garām vārtiem.

Pirmos vārtus Latvijas izlase guva desmitajā minūtē, kad pēc Soloņicina izpildītā soda sitiena no laukuma labās malās bumbu soda laukumā uztvēra Ivanovs, kura sitiens ar galvu bija precīzs.

Pirmo bīstamo momentu pie Latvijas izlases vārtiem Andoras futbolisti izveidoja pēc nospēlētām 15 minūtēm. Pēc soda sitiena no laukuma labās malas neviens no mājinieku futbolistiem soda laukumā līdz bumbai neaizsniedzās.

Ritēja mača 23.minūte, kad Latvijas izlase guva otro vārtus spēlēs. Perepļotkins apspēlēja Andoras komandas aizsargu, bet uzbrukuma turpinājumā soda laukumā pārmeta bumbu pāri mājinieku komandas vārtsargam.

Mača 40.minūtē Latvijas izlase guva trešos vārtus. Pēc Gorkša centrējuma no kreisās malas neviena nepiesegts no aptuveni desmit metriem bumbu vārtos raidīja Rimkus.

Spēles otrajā daļā pārsvars laukumā turpināja piederēt Latvijas komandai, taču neizdevās izveidot tik daudz bīstamu momentu kā pirmajā puslaikā. Bīstamākie momenti otrajā puslaikā radās pie Latvijas izlases vārtiem, taču lieliski nospēlēja vārtsargs Aleksandrs Koļinko, kurš pēc pirmā puslaika devās laukumā uz maiņu Andra Vaņina vietā.

Otrā puslaika sākumā Koļinko neļāva izdarīt sitienu pa vārtiem Manuelam Himenesam, kurš bija nokļuvis viens pret Latvijas izlases vārtsargu, bet puslaika vidusdaļā atvairīja ļoti bīstamu Viktora Ugo Moreiras raidījumu ar galvu no aptuveni pieciem metriem.

Kopumā Aleksandrs Starkovs otrajā puslaikā izdarīja septiņas spēlētāju maiņas, līdz ar to šodien pret Andoru spēlēja visi mačam pieteiktie Latvijas izlases futbolisti.

Latvijas izlases sastāvs: Andris Vaņins (Aleksandrs Koļinko, 46.min); Oskars Kļava (Deniss Kačanovs, 46.min.), Igors Stepanovs, Deniss Ivanovs, Kaspars Gorkšs (Dzintars Zirnis, 58.min.), Juris Laizāns, Vitālijs Astafjevs, Genādijs Soloņicins (Andrejs Rubins, 58.min.), Aleksejs Višņakovs (Jurijs Žigajevs, 58.min.), Andrejs Perepļotkins (Māris Verpakovskis, 66.min.), Vīts Rimkus (Andrejs Butriks, 66.min.)

Šī Latvijas izlasei bija otrā pārbaudes spēle šogad. Februārī Latvija izbraukumā ar rezultātu 3:1 pieveica Gruziju.

Līdz 2010.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm Latvijas izlase vēl 20.augustā izbraukumā spēkosies ar Rumānijas valstsvienību. Savukārt no 30.maija līdz 1.jūnijam Latvijā notiks arī Baltijas kauss nacionālajām un U-21 izlasēm.

Šī Latvijas un Andoras izlasēm bija trešā savstarpējā spēle. 1997.gadā Latvijā mājinieki pārbaudes spēlē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:1, bet gadu vēlāk jau izbraukumā Latvijas izlase uzvarēja ar 2:0.

FIFA pasaules rangā šobrīd Latvijas izlase atrodas 73.pozīcijā, bet Andora ieņem 179.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!