Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdien publicētajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā divas vietas zaudējusi Latvijas vīriešu futbola izlase, kas tagad ieņem 133. pozīciju.

Izlase martā uzsāka 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, izbraukumā ar rezultātu 1:3 piekāpjoties Ziemeļmaķedonijai, bet dažas dienas vēlāk ar 0:2 atzīstot Polijas pārākumu.

Tieši Polijas valstsvienība no G grupas dalībniecēm ieņem augstāko vietu pasaulē, šobrīd atrodoties 20. pozīcijā. Netālu seko Austrija, kura šobrīd ieņem 34. vietu, bet piedzīvojusi kritumu pa 11 vietām.

Nākamās divas spēles Latvija izlase aizvadīs Rīgā "Daugavas stadionā", 7. jūnijā uzņemot Izraēlas valstsvienību, bet 10. jūnijā tiekoties ar Slovēnijas izlasi. Slovēnija jaunajā rangā atrodas 63. vietā, bet Izraēla ieņēmusi zemāko pozīciju no pārējām konkurentēm – 84. vietu.

Savukārt Ziemeļmaķedonija pakāpusies trīs pozīcijas un šobrīd atrodas 68. pozīcijā.

Pasaules labāko trijniekā izmaiņas nav notikušas, to aizpildot Beļģijai, 2018. gada Pasaules kausa ieguvējai Francijai un Brazīlijai. Toties ceturto vietu ieņēmusi Anglijas izlase, kas apdzina Horvātijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!