Foto: LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, saglabājusi kopš oktobra ieņemto 132. pozīciju.

Savas iepriekšējās spēles komanda aizvadīja novembrī, kad Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līgas mačos viesos nospēlēja 1:1 ar Kazahstānu un izbraukumā cīnījās 0:0 ar Andoru.

Jaunākajā rangā Latvijai ir 1112 punkti, kas ir tikpat, cik pirms mēneša.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā.

Igaunija jaunākajā FIFA rangā saglabājusi 96. pozīciju, bet Lietuva joprojām ir aiz Latvijas dalītā 133. pozīcijā. Pirms gada Lietuva ar 149. vietu uzstādīja ne tikai savu, bet arī Baltijas valstu ranga antirekordu.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju ieņem šī gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, kas par punktu apsteidz čempioni Franciju. Trešā bez izmaiņām ir Brazīlija, bet ceturto vietu ieņem Horvātija.

Pirmo piecinieku noslēdz Anglija, bet sestā joprojām ir Portugāle, kas apsteidz Urugvaju. Tālāk seko Šveice un Spānija, bet pirmo desmitnieku noslēdz Dānija.

Kā zināms, 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvija sacentīsies pret Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Maķedonijas izlasēm. Visaugstāk no šīm valstīm rangā ir Polija (20. vieta), kam seko Austrija (22.), Slovēnija (62.), Maķedonija (68.) un Izraēla (90.).

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts nākamā gada 7.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!