Foto: F64

Latvijas futbola izlase, turpinot rādīt neizteiksmīgu sniegumu sacensībās, FIFA pasaules rangā piedzīvojusi kārtējo kritienu un tuvojas savam antirekordam.

Ceturtdien, 19. septembrī, publicētajā jaunākajā ranga sarakstā Latvija ieņem 139. vietu, atkāpjoties par piecām pozīcijām. Latvijas visu laiku vājākais rādītājs ir 148. vieta. FIFA rangā iekļautas 211 pasaules izlases.

Latvijas izlase šobrīd jau 14 spēles pēc kārtas nav izjutusi uzvaras garšu, bet oficiālajos atlases turnīros iepriekšējais panākums bijis 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa atlases mačā pret Andoru.

Latvija ir septītā vājākā no UEFA sastāvā esošajām izlasēm un vājākā Baltijā. Lietuvas izlase atrodas 131. vietā, bet Igaunija ieņem 102. vietu.

Latvijas futbolisti septembrī divās Eiropas čempionāta atlases spēlēs nespēja gūt vārtus un piedzīvoja divus zaudējumus (0:6 pret Austriju un 0:2 pret Ziemeļmaķedoniju). Šajā atlases ciklā Latvija guvusi tikai vienus vārtus, bet zaudējusi - 21.

No Latvijas izlases pretiniecēm Eiropas čempionāta atlasē FIFA pasaules rangā Polija ieņem 22. vietu, un tieši poļi ir nākamie Latvijas pretinieki "Euro 2020" atlasē. Šī spēle 10. oktobrī notiks Rīgā.

Vēl no Latvijas pretiniecēm Austrija ieņem 27. vietu, Slovēnija - 58., Ziemeļmaķedonija - 69., bet Izraēla - 86. pozīciju.

FIFA pasaules rangā vadībā ir Beļģija, kurai seko Francija, Brazīlija, Anglija, Portugāle, Urugvaja, Spānija, Horvātija, Kolumbija un Argentīna, kas noslēdz labāko desmitnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!