Foto: F64
Latvijas futbola izlase mēneša laikā piedzīvojusi lielāko kāpumu FIFA pasaules rangā kopš 2009.gada maija, liecina publicētais jaunākais ranga saraksts.

FIFA pasaules rangā Latvija uzkāpusi pa desmit pozīcijām un ieņem 74.vietu. 2009.gada aprīļa Latvija arī pakāpās pa desmit vietām uz 61.vietu, bet toreiz turpinājumā vēl kāpa FIFA rangā un gadu noslēdza 45.vietā, kas līdz šim ir Latvijas augstākais sasniegums FIFA rangā.

FIFA ranga augšdaļā atkal notikušas izmaiņas – pirmajā vietā atgriezusies Spānija, apsteidzot Nīderlandi. Vēl labāko sešiniekā ir Vācija, Urugvaja, Portugāle un Itālija.

No Latvijas izlases pretiniecēm 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā augstāko vietu ieņem Horvātija, kas ir devītā. Grieķija pakāpusies uz 14.vietu, Izraēla noslīdējusi uz 38.vietu, Gruzija – uz 64.vietu, bet Malta pakāpusies uz 153.vietu.

Ievērojamu kāpumu piedzīvojusi Igaunija, kas no 86.vietas pakāpusies uz 58.vietu un tagad ir visaugstāk no Baltijas valstīm. Lietuva zaudējusi 19 pozīcijas un noslīdējusi arī zemāk par Latviju – uz 75.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!