Foto: F64

Latvijas futbola izlasei, kurai savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Minhenes "Bayern" pussargs Daniels Ontužāns, talkā gaidāmajās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs nedosies arī futbola kluba "Liepāja" pārstāvji Jānis Ikaunieks un Kristers Tobers, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka savainotā Ontužāna vietā svētdien uz valstsvienību tika izsaukti divi citi pussargi –Ingars Sarmis Stuglis no futbola kluba "Ventspils" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pārstāvis Aleksejs Grjaznovs. Tomēr pirmdien pēc atkārtotām pārbaudēm un sarunām ar treneri mājup devās arī Ikaunieks un Tobers, kuri nevarēs valstsvienībai palīdzēt spēlēs pret Slovēniju un Austriju.

Tādējādi galvenā trenera Slavišas Stojanoviča vadītā komanda palikusi ar 23 futbolistiem kandidātu sarakstā, no kuriem 16 spēlētāji pārstāv sešus dažādus Latvijas virslīgas čempionāta klubus, bet septiņi futbolisti spēlē ārvalstu komandās Polijā, Šveicē, Ukrainā un Slovēnijā.

Latvijas izlase uz Ļubļanu dosies 13. novembra pusdienlaikā. Spēle starp Slovēnijas un Latvijas izlasēm 16. novembrī Ļubļanā esošajā "Stožice" stadionā norisināsies pulksten 19. Pirmajā savstarpējā mačā Latvija ar rezultātu 0:5 cieta sakāvi pret visiem no Slovēnijas.

Savukārt pēdējo mājas spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 19. novembrī "Daugavas" stadionā pret Austrijas valstsvienību. Šī spēle sāksies pulksten 21.45. Izbraukumā izlase ielaida vairākus komiskus vārtus, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:6.

Pēc astoņām aizvadītām spēlēm Austrijas izlase ieņem otro vietu turnīra tabulā ar 16 punktiem, bet divi gūti punkti atlikušajās spēlēs pret Ziemeļmaķedoniju un Latviju tai nodrošinātu vietu finālturnīrā. Slovēnijas, Ziemeļmaķedonijas un Izraēlas izlases visas guvušas pa 11 punktiem un tās centīsies izcīnīt pa divām uzvarām, kā arī cerēs uz konkurentu neveiksmēm.

Pēdējo vietu G apakšgrupā ieņem Latvijas valstsvienība, kura nav guvusi ne punkta, izcēlusies ar diviem vārtiem, bet savos vārtos ielaidusi 27 bumbas. Savukārt vietu finālturnīrā vietu nodrošinājusi jau Polijas izlase, kura sakrājusi 19 punktus.

Latvijas nacionālās izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi – Andris Vaņins ("Zurich", Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas "Arka", Polija), Roberts Ozols ("Riga");

aizsargi – Antonijs Černomordijs ("Riga"), Roberts Savaļnieks, Vitālijs Jagodinskis (abi – RFS), Kaspars Dubra ("Oleksandriya", Ukraina), Vitālijs Maksimenko (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija), Mārcis Ošs (Neišateles "Xamax", Šveice), Raivis Jurkovskis ("Liepāja"), Igors Tarasovs (Jūrmalas "Spartaks").

pussargi – Ritvars Rugins, Oļegs Laizāns, Vladimirs Kamešs (visi – "Riga"), Aleksejs Grjaznovs, Ēriks Punculs (abi – "Valmiera Glass"/ViA), Mārtiņš Ķigurs ("Liepāja"), Andrejs Cigaņiks, Dāvis Ikaunieks (abi – RFS), Ingars Sarmis Stuglis ("Ventspils");

uzbrucēji – Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas "Termalica", Polija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Vladislavs Fjodorovs ("Riga").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!