Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargam Robertam Savaļniekam, kurš piektdien debitēja valstsvienības rindās, mačā pret Slovākiju galvenais uzdevums bija nospēlēt pārliecinoši, atzīst pats spēlētājs.

Latvijas izlase piektdien pārbaudes mačā viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Slovākiju.

Valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars jau mača pamatsastāvā bija izvēlējies sūtīt debitantu Savaļnieku.

"Par to, ka debitēšu, uzzināju pusotru stundu pirms spēles. Treniņā Pahars pienāca klāt un pateica, lai gatavojos, jo, iespējams, sākšu maču pamatsastāvā, tomēr tas nebija konkrēti. Uzdevums bija nospēlēt pārliecinoši un nebaidīties uzņemties iniciatīvu. Savukārt komandas uzdevums bija iegūt pozitīvu rezultātu," Latvijas Futbola federācijai (LFF) atklāja Savaļnieks.

"Momenti nevija ne vienai, ne otrai komandai, tāpēc rezultāts ir likumsakarīgs. Tas noteikti it pozitīvs, vienīgi žēl, ka neizdevās izveidot daudz momentus. Tomēr izbraukumā pret šāda līmeņa komandu kā Slovākiju, šāds iznākums ir labs. Arī savu debiju vērtēju labi. Paldies komandas biedriem, kuri ļoti palīdzēja laukumā," uzsvēra pussargs.

Otrdien Latvijas izlase viesos tiksies ar Gibraltāra valstsvienību.

Latvijas nacionālās futbola izlases rindās treniņnometni pirmdien Spānijā iesāka 22 futbolisti, bet sestdien uz valstsvienību tika izsaukts arī 18 gadus vecais aizsargs Vladislavs Sorokins, kurš pārstāv Latvijas virslīgas komandu "Jelgava". Sorokins, kurš pārstāv arī Latvijas U-21 valstsvienību, pirmo reizi savā karjerā izpelnījies izsaukumu uz pieaugušo izlasi.

Pirmo reizi izsaukumu uz Latvijas valstsvienību saņēmis arī patlaban 24 gadus vecais aizsargs Mārcis Ošs, kurš februārī debitēja Polijas augstākās līgas komandā Zabžes "Gornik", pirmo reizi spēlējot klubā ārpus Latvijas. Tiesa, piektdien aizvadītajā mačā debiju valstsvienības rindās viņš nepiedzīvoja.

Kā zināms, savainojuma dēļ Latvijas izlasei nav pievienojušies Krievijas kluba Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa un Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" uzbrucējs Deniss Rakels. Viņu vietā uz izlasi izsaukti Latvijas virslīgas jaunpienācējas "Riga" pussargs Roberts Savaļnieks un "Jelgavas" pussargs Andrejs Kovaļovs.

Jūnija sākumā Baltijas kausa izcīņā Latvija tiksies ar Lietuvu un Igauniju, savukārt rudenī Mariana Pahara trenētā valstsvienība sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Latvijas izlase kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Savu iepriekšējo maču Latvijas izlase aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad izbraukumā neizteiksmīgā mačā ar 0:1 piekāpās Eiropas čempionāta dalībniecei Ziemeļīrijai.

Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus. Valstsvienība spēlēja vienā grupā ar Čehiju, Islandi, Turciju, Nīderlandi un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!