Foto: F64
Arī pēc otrdien, 4. decembrī, notikušās Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdes nav pieņemts konkrēts lēmums jautājumā par valstsvienības galveno treneri.

Pašreizējam galvenajam trenerim Miksu Pātelainenam līgums ir līdz 2018. gada beigām, bet LFF vēl neziņo, vai līgums tiks pagarināts vai tiks meklēts jauns treneris.

Pagājušajā nedēļā notikušajā LFF valdes sēdē tika nolemts, ka trenera jautājumu jāatrisina LFF prezidentam Kasparam Gorkšam. Tomēr arī tagad pēc Pāelainena uzklausīšanas LFF valdes sēdē jautājums paliek neatrisināts.

Tagad Gorkšs sola, ka līdz 18. decembrim, kad plānota nākamā LFF valdes sēde, būs skaidrība šajā jautājumā un tiks virzīts konkrēts treneris apstiprināšanai amatā vai arī rosināts pagarināt līgumu ar Pātelainenu. Pēc Gorkša teiktā, 2019. gadu valstsvienība sāks, zinot vienības galvenā trenera vārdu.

Otrdienas vakarā Gorkšam paredzēta individuāla tikšanās ar Pātelainenu un, iespējams, pēc šīs tikšanās jau varētu būt lielāka skaidrība par Pātelainenu - vai viņš paliks amatā vai arī tiks meklēts jauns galvenais treneris.

Somu speciālists par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts maijā tikai dažas nedēļas pirms valstsvienības spēlēm Baltijas kausa izcīņā. Latvijas izlasei Pātelainena vadībā tika izvirzīts uzdevums izcīnīt pirmo vietu jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas grupā, tomēr tas netika izpildīts, jo valstsvienība sešos mačos ar Gruziju, Kazahstānu un Andoru tā arī neguva nevienu uzvaru, ierindojoties trešajā vietā. Uzvarot šajā grupā, līgums ar Pātelainenu automātiski tiktu pagarināts uz 2020. gada Eiropas čempionāta atlases ciklu, kas sāksies martā. Tagad trīsarpusi mēnešus pirms nākamās oficiālās spēles nav zināms, kas vadīs komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!