Foto: LETA

Latvijas futbola izlases spēlētāju sarakstu pirms 6.februārī paredzētās pārbaudes spēles ar Japānas valstsvienību papildinājis "Ventspils" kluba aizsargs Vitālijs Smirnovs, vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF).

Tādejādi Latvijas izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova publicētajā sarakstā gaidāmajam mačam Japānas pilsētā Kobē iekļauti 22 futbolisti.

No visiem izsauktajiem valstsvienības spēlētājiem trīs futbolisti – Andris Vaņins, Kaspars Gorkšs un Artjoms Rudņevs komandai pievienosies uzreiz Japānā. Savukārt izlases sastāvā iekļautie Germans Māliņš, Vitālijs Maksimenko, Antons Kurakins un Alans Sineļņikovs valstsvienībā nav aizvadījuši nevienu spēli.

Izlase vienkopus pulcēsies 1.februārī viesnīcā "Lielupe" un pirms došanās uz Japānu komandai paredzēti divi atklātie treniņi Skonto hallē, Rīgā – pusotru stundu garš treniņš 1.februārī paredzēts no plkst. 12:00 līdz plkst. 13:30, savukārt sestdien, 2.februārī komanda trenēsies vienu stundu no plkst. 13:30 līdz plkst. 14:30. Piektdien, 1.februārī uzreiz pēc valstsvienības treniņa paredzēta arī Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova preses konference.

4.februārī Latvijas izlase ieradīsies Japānas pilsētā Kobē, kur notiks mačs. Vienīgais treniņš paredzēts nākamajā dienā pēc ierašanās.

Pārbaudes spēle starp Japānas un Latvijas valstsvienībām notiks 6.februārī plkst. 14:20 pēc Latvijas laika. Kā ziņo LFF, tad spēle tiks translēta LTV7 kanālā.

Atgādinām, ka abas komandas līdz šim vēsturē ir tikušās tikai vienu reizi – tas notika 2005.gada 8.oktobrī Skonto stadionā, Rīgā. Toreiz valstsvienības ilggadējā aizsarga Mihaila Zemļinska atvadu spēlē Latvijas un Japānas izlase cīnījās neizšķirti 2:2. Uz Takaharas un Nakamuras gūtajiem vārtiem attiecīgi 5. un 53.minūtē ar precīziem sitieniem atbildēja Vits Rimkus 77.minūtē un Andrejs Rubins 89.minūtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!