Foto: F64

Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) uz 10 gadiem diskvalificējusi bijušo Latvijas izlases futbolistu, virslīgas futbola kluba "Spartaks" direktoru Edgaru Gauraču.

Lēmumu pieņēmusi UEFA Kontroles, ētikas un disciplināro lietu komiteja šī gada oktobra vidū. UEFA ziņojumā teikts, ka Gauračs sodīts par spēļu rezultātu ietekmēšanu ("match fixing"), neminot konkrētus gadījumus.

UEFA lūgs Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) sodu piemērot pasaules līmenī.

Gauračam sods piespriests, pamatojoties uz UEFA Disciplinārā kodeksa 12. panta otrās daļas trīs punktiem.

Pats Gauračs portālam "Delfi" pauda pārsteigumu par šādu lēmumu un neko daudz nevarēja komentēt, jo šobrīd nav saņēmis oficiālu lēmumu par diskvalifikāciju.

"Tas ir milzīgs pārpratums. Vairākus gadus atpakaļ saņēmu piedāvājumu piedalīties spēles rezultāta ietekmēšanā, bet es kategoriski atteicos un nekavējoties par šo mēģinājumu ziņoju futbola atbildīgajām instancēm. Esmu lepns par savu rīcību," norādīja Gauračs. "Mana sirdsapziņa ir tīra un esmu pārliecināts, ka šis pārpratums tiks atrisināts. "

Iespējams, ka UEFA diskvalificējusi Gauraču saistībā ar UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēli starp tā laika Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaks" un Belgradas "Crvena Zvezda". UEFA un Latvijas tiesībsargājošās iestādes konstatējušas, ka bijis centiens ietekmēt šīs spēles rezultātu, un lieta nonākusi tiesā.

2018. gada 11. jūlijā Latvijas un Serbijas čempioni tikās "Skonto" stadionā. 2000 līdzjutēju klātbūtnē "Spartaks" un "Crvena Zvezda" nospēlēja bez vārtu guvumiem, bet atbildes spēlē 17. jūlijā Belgradas komanda iepriecināja stadionā esošos 24 000 līdzjutēju, uzvarot ar 2:0 un iekļūstot nākamajā kārtā. "Spartaks" abus vārtus zaudēja mača izskaņā – 78. un 81. minūtē.

Tieši šī spēle tiek uzskatīta par aizdomīgu un tiesa šobrīd skata lietu saistībā ar iespējamo šīs spēles rezultāta ietekmēšanu. Vairāk par šo lietu var lasīt portāla "Delfi" rakstā ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!