Foto: F64

Latvijas vīriešu futbola valstsvienība jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi vienu vietu un tagad ieņem rekordzemo 131. pozīciju, bet līderes godā atgriezusies Brazīlija.

Tik zemu Latvijas izlase FIFA rangā vēl nekad nav bijusi. Iepriekšējais Latvijas izlases antirekords tika sasniegts jūlijā, kad tika zaudētas astoņas pozīcijas un ieņemta 130. vieta. Latvijas kontā ir 242 punkti, kas ir tikpat, cik pirms mēneša.

Mēneša laikā Latvijas valstsvienība nav aizvadījusi nevienu maču, bet iepriekšējās spēles bija jūnija sākumā, kad 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Latvija ar 0:3 piekāpās pašreizējajai Eiropas čempionei Portugālei ar Krištianu Ronaldu priekšgalā, un trīs dienas vēlāk ar 1:2 zaudēja arī Igaunijai.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Pērn septembrī Latvijas izlase rangā atradās 95. vietā, sasniedzot augstāko pozīciju gada laikā.

Nākamo maču Latvija aizvadīs 31. augustā, kad Pasaules kausa kvalifikācijas mačā viesosies pie Ungārijas, bet 3. septembrī savā laukumā tiks uzņemta Šveice.

Tikmēr FIFA ranga līderes godā atgriezusies Brazīlija, kas uz otro vietu nobīdījusi Vāciju, bet trešo Pozīciju saglabā Argentīna. Pa vietu pakāpušās Šveice un Polija, kuras tagad ir attiecīgi ceturtā un piektā, savukārt Portugāles izlase no ceturtās vietas atkāpusies uz sesto.

Savukārt septīto vietu saglabā Čīle, kurai seko Kolumbija, bet uz devīto vietu pakāpusies Beļģija, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz Francija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā atrodas jau minētās Šveice un Portugāle. Vēl Ungārija par vienu vietu pakāpusies uz 56. pozīciju. Tāpat par vietu pakāpušās Fēru salas, kas tagad atrodamas 89. pozīcijā, bet Andora saglabā 129. vietu, kamēr divas pozīcijas zemāk ir Latvija.

Tikmēr Igaunija un Lietuva pasaules rangā saglabājušas attiecīgi 98. un 99. vietu.

Mēneša laikā lielāko kāpumu veikusi Namībija, kas par 20 vietām pakāpusies uz 136. pozīciju, bet lielākais kritums bijis Nīderlandes piederošajai salai Kirasao, kas par 18 vietām nokritusi uz 86. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!