Foto: LETA
Biedrība "Latvijas Futbola virslīga" izsūtījusi "Skonto" kluba valdei vēstuli, kurā pauž neizpratni par lēmumu jaunizveidotā Superkausa spēles vietā izvēloties dārgu treniņnometni Turcijā, lai arī vienībai esot nenomaksāti parādi.

Virslīgas oficiālajā mājaslapā internetā publicēta Latvijas Futbola virslīgas izpilddirektora Normunda Malnača vēstule "Skonto" komandai, un viņš ir neapmierināts ar radušos situāciju.

"Biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdi nepatīkami pārsteidza Jūsu kluba lēmums doties uz treniņnometni Turcijā pirms LFF organizētā Superkausa izcīņas spēles. LFF ir ielikusi lielu darbu un finanses spēles organizācijā, ar nodomu iedzīvināt jauno kausu un padarīt to par interesantu notikumu Latvijas futbola dzīvē, kas atzīmē futbola sezonas sākumu Latvijā. Jūsu lēmums diemžēl visas šīs piepūles lielā mērā padara par neefektīvām," teikts vēstulē. "Bez Superkausa prestiža graušanas, Jūsu lēmums arī izraisa neizpratni par kluba finanšu vadību. Atļaujiet atgādināt, ka Jūsu klubam ir neatrisinātas finanšu saistības ar vairākām organizācijām un personām, ieskaitot mūsu biedrību. Aicinām Jūsu klubu atrisināt šos finanšu jautājumus, pirms Jūs pieņemat lēmumu tērēt līdzekļus uz salīdzinoši dārgu, bet ne obligātu, treniņnometni dienvidos."

""Skonto" ir viens no slavenākajiem Latvijas futbola klubiem, kas uz Latviju ir atvedis tādus grandus kā "Barselona", "Inter" ut.t., par ko mēs, Latvijas futbola sabiedrība, esam ļoti pateicīga. Biedrības biedru vārdā lūdzam Jūs atbilstoši uzvesties arī ārpus futbola laukuma, lai Jūsu darbība veicinātu Latvijas futbola prestižu un izaugsmi," norādīja Malnačs.

Atgādinām, ka 9.martā paredzēta pirmā Latvijas Superkausa izcīņas spēle, kurā tiekas Latvijas čempioni Daugavpils "Daugava" un Latvijas kausa ieguvēji "Skonto". "Skonto" ceturtdien devās uz treniņnometni Turcijā, kas ilgs līdz 11.marta, tādējādi Superkausā Rīgas klubu pārstāvēs dublieri.

"Skonto" ceturtdien izplatītajā paziņojumā norāda, ka labprāt piekristu Latvijas Superkausa datuma pārcelšanai, lai varētu spēlēt spēcīgākajā sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!