Foto: F64
"Optibet" futbola virslīgas čempionāts, kas tiks uzsākts 15. jūnijā, līdz attiecīgam Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes lēmumam norisināsies bez līdzjutēju klātbūtnes, ziņo LFF.

Čempionāts, kuram starts bija paredzēts 13. martā, tam tiekot atliktam Covid-19 pandēmijas dēļ, norisināsies saskaņā ar LFF organizēto sacensību sanitāro protokolu. Šis protokols paredzēts izmantošanai visās LFF organizēto sacensību spēlēs.

Portāls "Delfi" iepriekš jau publicējis LFF izstrādāto protokolu, bet tā 10. jūnija versijā atrodami daži jauninājumi.

Jau iepriekš protokolā bija minēts, ka katram futbola klubam pirms dalības uzsākšanas LFF organizētos mačos "jāpārliecinās par to, ka visiem spēlētājiem, treneriem un citam kluba personālam, kurš tiks pieteikts dalībai LFF organizētajās sacensībās, nav konstatēta inficēšanās ar COVID-19".

Tagad arī ieviests punkts par sankcijām, kas paredz, ka "pret sacensību dalībniekiem, kuri apzināti pakļauj citus sacensību dalībniekus, spēles organizēšanā iesaistītās personas vai citas akreditētās personas riskam saslimt ar COVID-19 vīrusu (apzināta spļaušana pretiniekam, laukumā u.c. gadījumi), var tikt piemērotas sankcijas, pamatojoties uz atsevišķu LFF Disciplinārlietu komisijas lēmumu."

Ja kāds kluba pārstāvis vai pasākuma organizators inficiējas ar Covid-19, futbola klubam vai attiecīgajai organizācijai jāizolē slimnieks no pārējām komandai piederīgajām personām, jāveic sporta objektu dezinfekcija, jāapzina ar slimnieku kontaktā bijušo cilvēku loks, kā arī jānodrošina atkārtoti testi līdz attiecīgā persona izveseļojusies.

Savukārt pieci vai vairāk saslimšanas gadījumi vienā komandā nozīmēs, ka visiem šīs vienības dalībniekiem tiks piemērota izolācija. Ja tāds gadījums notiks vairāk nekā vienā komandā, tiks "sasaukta par attiecīgajām sacensībām atbildīgā orgkomiteja, kas pieņem lēmumu par attiecīgo sacensību apturēšanu."

LFF sanitārais protokols lasāms federācijas mājaslapā.

Pirmajā futbola virslīgas kārtā 15. jūnijā savā starpā tiksies RFS – "Ventspils", "Daugavpils" – "Liepāja", un "Riga" – "Valmiera", bet dienu vēlāk – "Metta" – "Spartaks" un "Tukums 2000"/TSS – "Jelgava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!