Latvijas futbola klubs "Riga" FC ceturtdien UEFA Konferences līgas "play-off" kārtas atbildes spēlē papildlaikā piekāpās mājiniekiem "Lincoln Red Imps", izšķērdējot lielisku iespēju kļūt par otro Latvijas klubu, kas sasniedz eirokausu pamatturnīru.

Latvijas klubs pirmais izvirzījās vadībā, taču zaudēja ar rezultātu 1:3 (1:1), divu spēļu summā piekāpjoties ar 2:3. "Lincoln Red Imps" divus vārtus guva papildlaikā, kļūstot par pirmo šīs Apvienotās Karalistes aizjūras teritorijas vienību, kas spēlēs eirokausu pamatturnīrā.

Mājinieku labā pirmos vārtus pēc apšaubāma tiesnešu lēmuma ar 11 metru soda sitienu guva Liams Vokers, kurš 2018. gadā ar soda sitienu kaldināja šokējošu Gibraltāra izlases uzvaru pret Latvijas valstsvienību.

"Riga" spēles ievadā bija pārāka, taču nespēja savu pārsvaru pārvērst vairākās labās vārtu gūšanas iespējās. Vienīgā no tām pienāca mača 19. minūtē, kad Mikaels Soisalo ar piespēli gar vārtiem atrada Juriju Vakulko, kurš panāca 1:0.

Savā ziņā gan tika atkārtots pirmās spēles scenārijs, Gibraltāra komandai tūlīt pat izlīdzinot rezultātu. Komandas biedra piespēli neaizsniedza Bernardo Lopess, kuru, iespējams, mazliet parāva Armands Pētersons. Mājinieku futbolists pat nenokrita, bet tiesnesis piešķīra ļoti negaidītu 11 metru soda sitienu. To ar precīzu sitienu realizēja Liams Vokers. Savukārt puslaika izskaņā pārāki jau bija mājinieki, kuri vairākkārt nogādāja bumbu viesu soda laukumā.

Otrā puslaika ievadā ar galvu pāri vārtiem sita Staņislavs Krapuhins, bet neko citu 45 minūšu laikā "Riga" tā arī neizveidoja. Neizteiksmīgo spēli atsvaidzināja mājinieku pašaizliedzīgā spēle. Tā daļēji noveda pie izcilas vārtu gūšanas iespējas 66. minūtē, kad pēc soda sitiena pārliktni vispirms norībināja Vokers, bet to pašu ar atkārtotu sitienu paveica Fernando Karalero.

Pamatlaika izskaņā rīdziniekiem pat nācās pārvarēt milzu mājinieku spiedienu uz viņu vārtiem. Tas it kā tika paveikts, un papildlaiku pārliecinošāk uzsāka "Riga" futbolisti. Tomēr pēc Vokera stūra sitiena pirmā papildlaika puslaika izskaņā bumbu ar galvu vārtos raidīja Rojs Čipolina. Atlikušajās 15 minūtēs "Rigas" futbolistu centieni ļāva laukuma saimniekiem vien palielināt savus priekus, mača izskaņā Kianam Ronanam nodrošinot 1:3 un pieliekot punktu vēl vienam apkaunojošam ierakstam Latvijas futbola vēsturē.

"Riga" FC tādējādi nav izmantojusi izcilu iespēju iekļūt jaunās Konferences līgas pamatturnīrā. Pēc izstāšanās no Čempionu līgas atlases turnīra "Riga" ar 3:0 pieveica Maķedonijas klubu "Shkendija", izglābās pret Maltas vienību "Hibernians" (4:2 divu spēļu summā), bet nepārvarēja pēdējo barjeru.

Spožāko ierakstu starptautiskajā futbolā no Latvijas paveicis futbola klubs "Ventspils", kas 2009./2010. gada sezonā palika soļa attālumā no UEFA Čempionu līgas, bet pēc tam piedalījās UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!