Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
Trešdien, 12. augustā, Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase Tallinā aizvadīja pārbaudes spēli. "A. Le Coq Arena" stadionā Didža Matīsa vadītā komanda, spēlējot bez vairākām līderēm, piekāpās ziemeļu kaimiņienēm ar 0:1. Vienīgie vārti tika gūti cīņas 53. minūtē, kad ar precīzu sitienu, izpildot stūra sitienu, izcēlās Kristina Baņņikova.

Šī Latvijas futbolistēm bija gada pirmā spēle. Divu dienu treniņnometnes ietvaros mūsu valstsvienība nospēlēja pārbaudes spēli ar Igauniju. 12. augusta vakarā Latvijas izlasei bija jāiztiek bez vairākām ierastajām līderēm, kuras pašlaik atrodas savu klubu rīcībā ārzemēs. No ierastā sastāva trūka Islandē spēlējošo Karlīnas Miksones, Olgas Ševcovas un Elīzas Spruntules, kā arī nupat uz Vācijas Bundeslīgu pārcēlušās Sandras Voitānes. Tāpat uz Igauniju nebrauca arī līdzšinējā komandas kapteine un vārtsardze Marija Ibragimova.

Valstsvienības kandidāšu pieteikumā šoreiz varēja atrast piecu debitanšu vārdus. Didzis Matīss uz izlasi pirmo reizi uzaicināja vārtsardzes Martu Lielausi un Sintiju Redzobi, pussardzi Danu Nikolu Ņikitinu, flanga spēlētāju Lindu Kazlausku un 2001. gadā dzimušo Alisi Gaiķi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!