Foto: F64
Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Liepājā Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar 1:2 (1:1) piekāpās Slovākijai.

Latvijas izlases labā vārtus guva Karlīna Miksone.

Tieši mājinieces šajā spēlē izvirzījās vadībā, jau mača trešajā minūtē Miksonei precīzi sitot ar galvu. Puslaika turpinājumā Olga Ševcova pēc individuāla reida trāpīja pa vārtu stabu, bet 34. minūtē Patrīcija Hmīrova izlīdzināja rezultātu.

Otrajā puslaikā neliels pārsvars bija viešņām, un 74. minūtē pēc Janas Vojtekovas sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu un ieripoja tīklā. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām viešņām bija iespējas panākt 3:1, taču Latvijas izlases vārtsardze Marija Ibragimova izcilā lēcienā atvairīja pretinieču izpildītu 11 metru soda sitienu.

Otrdien Latvijas izlase turpat Liepājā cīnīsies ar Islandi.

Jau ziņots, ka septembrī latvietes aizvadīja cienījamu puslaiku pret Zviedriju, Liepājā piedzīvojot zaudējumu ar 1:4.

Apakšgrupā ar sešiem punktiem divās spēlēs vadībā ir Islande, tālāka ar trim punktiem vienā un divās spēlēs seko Zviedrija un Slovākija, bet bez punktiem ir Ungārija un Latvija, kas aizvadījušas attiecīgi vienu un divus dueļus.

Šajā kvalifikācijas ciklā ir mainīta izspēles kārtība. Iepriekš bija sabraukuma tipa kvalifikācijas priekšsacīkšu kārta, kurā Latvijas izlase vairākkārt palika otrajā vietā un soli no iekļūšanas kvalifikācijas pamatturnīrā.

Sākot ar šo kvalifikācijas ciklu priekšsacīkšu kārta ir atcelta, un visas 47 nacionālās izlases sadalītas deviņās grupās pa sešām vai piecām komandām, padarot kvalifikācijas sistēmu līdzīgu, kāda ir gadu gaitā ierasta vīriešu izlasēm. Jaunais sacensību formāts nozīmē, ka turpmāk Latvijas valstsvienībai oficiāli kvalifikācijas mači notiks biežāk un ka tādu būs vairāk.

Latvija izlozē bija piektajā grozā un sacenšas F grupā kopā ar šovasar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausā sievietēm trešo vietu izcīnījušo Zviedriju, kā arī ar Islandi, Ungāriju un Slovākiju. Spēles notiks līdz 2020. gada septembrim.

Oktobrī Latvijai paredzētas cīņas ar Slovākiju un Islandi, bet 12. novembrī jāaizvada pirmā spēle viesos pret Ungāriju. Nākamā gada aprīlī atkārtoti jātiekas ar Slovākiju, bet jūnijā tiks aizvadīts divas spēles - viesos pret Islandi, bet mājās pret Ungāriju. Pēdējā atbildes spēle būs 2020. gada oktobrī viesos pret Zviedrijas izlasi.

Finālturnīram kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieņēmējas.

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidātes:

vārtsardzes - Marija Ibragimova ("Rīgas futbola skola"), Enija Anna Vaivode, Sintija Redzoba (abas - "Dinamo Rīga");

aizsardzes - Ligita Tumāne (Rēzeknes BJSS), Laura Sondore (Sasāri "Torres", Itālija), Elīza Spruntule ("Supernova"), Anastasija Ročāne ("Dinamo Rīga"), Anna Krūmiņa, Olga Matīsa (abas - "Rīgas futbola skola");

pussardzes - Sandra Voitāne (Nikosijas "Apollon", Kipra), Kristīne Giržda, Karlīna Miksone (abas - "Dinamo Rīga), Ksenija Nagle , Anastasija Čemirtāne, Anna Marija Valaka, Viktorija Zaičikova (visas - "Rīgas futbola skola")

uzbrucējas - Nelle Treimane ("Metta"), Renāte Fedotova, Olga Ševcova (abas - "Dinamo Rīga).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!