Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas D līgas ceturtajā mačā izbraukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Lihtenšteinas valstsvienību, turnīru turpinot perfekti.

Latvijas izlases nezaudēto spēļu sērija sasniegusi astoņas spēles, kas ir atkārtots valstsvienības rekords. Iepriekš tik gara sērija izdevās 1938. gadā.

Latvijas izlases labā abus vārtus guva Vladislavs Gutkovskis. Vispirms viņš precīzs bija 20. minūtē, kad pēc teicamas Roberta Uldriķa piespēles izdarīja precīzu sitienu no aptuveni 16 metriem. Savukārt astoņas minūtes vēlāk Gutkovskis dubultoja Latvijas izlases pārsvaru. Andrejs Cigaņiks no kreisās malas piespēlēja Uldriķim soda laukumā. Viņš bumbu uzņēma nedaudz neērti, taču izdarīja sitienu, trāpot pa vārtu stabu. Bumba nonāca tieši uz kājas Vladislavam Gutkovskim, kurš raidīja bumbu tukšos vārtos.

Gutkovskis bija tuvu arī trešajiem gūtajiem vārtiem. 47. minūtē Roberts Savaļnieks iespēlēja bumbu soda laukumā, tā pēc rikošeta no aizsarga nonāca tieši pie Gutkovska, kurš raidīja bumbu vārtos. Tomēr mačā iesaistījās video tiesnesis, kurš pamanīja, ka Savaļniekam bumba trāpīja pa roku, kad viņš to uzņēma. Tāpēc vārtu guvums tika atcelts, un Gutkovskis palika bez "hat-trick".

Visa mača garumā Latvijas izlase demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, tomēr realizācija piekliboja un trešos vārtus gūt tā arī neizdevās, lai arī momentu uzbrukumā netrūka.

Latvijas izlase Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas kopvērtējumā ierindojas pirmajā vietā, četrās spēlēs izcīnot maksimāli iespējamos 12 punktus. Nāciju līgas turnīrs turpināsies septembrī.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!