Foto: F64
Latvijas vīriešu futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra trešajā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Slovākijas valstsvienību.

Mačs Bratislavā sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēli translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Uz šo cīņu Latvijas izlasei līdzi nav devies galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kuram nedēļas sākumā tika veikta apendicīta operācija. Viņš pašlaik atveseļojas mājas režīmā.

Bratislavā izlases darbu pārraudzīs Starkova palīgi ar viņa asistentu Juriju Ševļakovu priekšgalā.

Četras dienas pēc spēles Bratislavā Latvija savā laukumā uzņems Lihtenšteinas futbolistus.

Jautājums par Starkova pievienošanos komandas sastāvam pirms mača ar Lihtenšteinu šobrīd vēl ir atklāts.

Jaunākajā FIFA rangā Latvijas izlase zaudējusi 24 vietas un tagad ieņem dalītu 118.pozīciju, kas tai ir visu laiku zemākā, bet Slovākija atrodas 48.vietā.

Citās G apakšgrupas spēlēs šodien Lihtenšteina savā laukumā tiksies ar Lietuvu, bet Grieķija uzņems Bosniju un Hercegovinu.

Kā ziņots, pirmās divas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīja septembrī, kad vispirms savā laukumā ar rezultātu 1:2 zaudēja Grieķijai, bet pēc tam ar 1:4 izbraukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

Pēc divām kārtām G apakšgrupā pa sešiem punktiem ir Grieķijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Slovākija tikusi pie četriem punktiem, Lietuvas kontā ir viens punkts, bet Latvija un Lihtenšteina joprojām pie punktiem nav tikušas.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlei pret Slovākiju:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna), Ritus Krjauklis (Durbanas "Golden Arrows", DĀR), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils"), Igors Savčenkovs ("Skonto"), Nauris Bulvītis (JPFS/FK "Spartaks");

pussargi - Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Ivans Lukjanovs (Zaporožjes "Metallurg", Ukraina), Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (abi - "Skonto"), Artis Lazdiņš (Glivices "Piast", Polija);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Baku"), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!