Latvijas futbola izlase šodien izbraukumā aizvada 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli, tiekoties ar Izraēlas valstsvienību.

Spēle pret Izraēlas valstsvienību notiks Telavivas priekšpilsētā Jafā, "Bloomfield" stadionā, plkst.20.05 pēc Latvijas laika. Maču tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Pēc LFF lūguma spēle sāksies tieši šajā laikā (tradicionāli Izraēla savā laukumā spēlē plkst.21), jo Latvijas izlasei jau naktī uz svētdienu paredzēts atpakaļreiss uz Rīgu.

Šoreiz izlasei traumas dēļ nepalīdzēs pussargs Aleksandrs Cauņa, bet ceturtdien no komandas traumas dēļ tika atskaitīts uzbrucējs Ģirts Karlsons.

Vēlāk no kandidātu loka tika atskaitīts arī aizsargs Vadims Bespalovs un pussargs Vladimirs Koļesņičenko, bet pirms pašas treniņnometnes sākuma uz izlasi tika uzaicināts arī Latvijas čempionvienības "Skonto" vārtsargs Kaspars Ikstens.

Pret Izraēlas valstsvienību Latvijas futbolisti spēlēja arī pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Mačos ar Izraēlas izlasi Latvijas futbolisti nopelnīja četrus punktus (1:1 savā laukumā un 1:0 viesos).

Pēc četrām kārtām F apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar desmit punktiem ieņem Horvātija, tai ar astoņiem punktiem seko Grieķija, bet trešajā vietā ar sešiem punktiem atrodas Gruzija. Izraēlai un Latvijai ir pa četriem punktiem, bet bez punktiem pagaidām cīnās vienīgi sestajā vietā esošā Malta.

Pavisam 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz šī gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012.gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011.gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Pret Grieķijas un Izraēlas valstsvienībām Latvijas futbolisti spēlēja arī pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Mačos ar Izraēlas izlasi Latvijas futbolisti nopelnīja četrus punktus (1:1 savā laukumā un 1:0 viesos), bet pret grieķiem tika piedzīvoti zaudējumi abās spēlēs - ar 0:2 Rīgā un ar 2:5 izbraukumā.

Latvijas futbola izlases sastāvs spēlei ar Izraēlu:

vārtsargi: Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Aleksandrs Koliņko (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Kaspars Ikstens ("Skonto");

aizsargi - Ritus Krjauklis (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Kaspars Gorkšs ("Queens Park Rangers," Anglija), Deniss Ivanovs ("Sivasspor", Turcija), Deniss Kačanovs, Vitālijs Smirnovs (abi - "Skonto"), Pāvels Mihadjuks ("Liepājas metalurgs");

pussargi - Jurijs Žigajevs (Lodzas "Widzew", Polija), Maksims Rafaļskis ("Baltika"), Artis Lazdiņš ("Jelgava"), Andrejs Rubins ("Karabah", Azerbaidžāna), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas "Lechia", Polija), Igors Tarasovs ("Skonto"), Andrejs Perepļotkins (Karši "Nasaf", Uzbekistāna);

uzbrucēji - Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Artjoms Rudņevs (Poznaņas "Lech", Polija), Daniils Turkovs ("Zalaegerszeg", Ungārija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!