Foto: F64

Latvijas futbola izlase otrdien sev neveiksmīgo 2020. gada Eiropas čempionāta jeb "Euro 2020" kvalifikācijas ciklu noslēdza ar negaidītu uzvaru ar rezultātu 1:0 (0:0) pār Austriju, kas jau nodrošināja sev vietu finālturnīrā.

Austrijas valstsvienība jau pēc iepriekšējās spēles bija nokārtojusi ceļazīmi uz "Euro 2020" finālturnīru, tāpēc uz šo maču līdzi neņēma vairākus līderus - Dāvidu Alabu, Marko Arnautoviču, Martinu Hinteregeru, Konrādu Laimeru, Štefanu Laineru un Marselu Sabiceru. Austrijas izlasē iespēja sevi pierādīt bija rezervistiem.

Jau nospēlēs pirmajām minūtēm Austrijai bija pārsvars bumbas kontrolē, tomēr Latvijas futbolisti spēja izveidot vārtu gūšanas iespējas. 19. minūtē Dāvja Ikaunieka sitienu pretuzbrukumā atvairīja austriešu vārtsargs, astoņas minūtes vēlāk Mārcis Ošs pēc sitiena ar galvu bumbu trāpīja pa vārtu pārliktni. Austrija pirmā puslaika beigu daļā dominēja laukumā, bet vārtus neguva.

Latvijas izlase 65. minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc stūra sitiena bumba nonāca pie Oša, un viņš ar kāju no soda laukuma vidus guva vārtus. Austrija metās uzbrukumā, Pāvels Šteinbors veiksmīgi spēlēja vārtos, bet tad 76. minūtē uz maiņu nākušais Vladislavs Gutkovskis neizmantoja teicamu iespēju pēc solo gājiena. Austrijas izlases uzbrukumi atlikušajā laikā bija bīstami, bet ne rezultatīvi. Latvijas izlasei izdevās izvairīties no palikšanas "sausā" šajā kvalifikācijas ciklā.

Latvijas izlasei šī bija pirmā uzvara oficiālā spēlē kopš 2017. gada oktobra, kad Pasaules kausa kvalifikācijā izdevās pieveikt Andoru ar 4:0. Šajā laika posmā Latvijai vēl Baltijas kausā izdevās uzvarēt Igauniju.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pēc desmit spēlēm apakšgrupā ar 25 punktiem uzvarēja Polija, 19 punktus guvusi Austrija, 14 punkti ir Slovēnijai un Ziemeļmaķedonijai, 11 sakrāja Izraēla, bet Latvijai ir trīs pēdējā mačā nopelnītie punkti.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!