Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien cieta zaudējumu 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla otrajā mačā.

Latvijas jaunie futbolisti "Daugavas" stadionā ar rezultātu 1:3 (1:2) zaudēja talantīgajiem vienaudžiem no Vācijas.

Mača astotajā minūtē pēc Daniela Ontužāna izpildītā stūra sitiena "otrajā stāvā" pāri visiem uzlēca Iļja Korotkovs (attēlā), kurš ar galvu raidīja bumbu mērķī – 1:0.

Puslaika vidū uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru izpildīja Jonatans Burkardts. Vācieša sistā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, bet atkārtotu sitienu neitralizēja vārtsargs Frenks Dāvis Orols. Pēc tam sekoja stūra sitiens, pēc kura izpildes 16 gadus vecais Jusufa Mukoko atrada spraugu Latvijas aizsardzībā un raidīja bumbu tīklā – 25. minūtē rezultāts 1:1.

Tuvojoties puslaika beigām, Latvijai padevās labs pretuzbrukums, taču tā noslēgumā Rihards Ozoliņš no tuvas distances nepārspēja pretinieku vārtsargu. Atbildes uzbrukumā 41. minūtē Angelo Stillers izpildīja precīzu sitienu pa zemi aiz soda laukuma robežas un panāca 2:1 Vācijas labā.

Otrā puslaika sākumā, 48.minūtē, pēc stūra sitiena Maliks Tjavs ar galvu raidīja bumbu vārtos – 3:1. Tuvojoties puslaika vidum, labs moments pie pretinieku vārtiem bija Vācijā futbola zinības krājušajam Ontužānam un turpinājumā Latvija vairākas minūtes uzturējās pretinieku laukuma pusē, izpildot divus stūra sitienus.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bīstami soda sitienu izpildīja Ontužāns, taču pretinieku vārtsargs bija uzdevumu augstumos.

Ziņots, ka talantīgais Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Jusufa Mukoko pirms došanās uz Latviju 16 gadu un 286 dienu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko Vācijas U-21 vīriešu futbola izlases spēlētāju un vārtu guvēju. Jaunais uzbrucējs, kurš ir arī Vācijas bundeslīgas visu laiku jaunākais spēlētājs un vārtu guvējs, guva divus vārtus spēlē pret Sanmarīno futbolistiem.

Cikla ievadā piektdien Latvijas jaunie futbolisti Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā ar 0:2 zaudēja vienaudžiem no Polijas. Bez Polijas un Vācijas Latvijas izlases pretinieki turnīrā ir arī vienaudži no Ungārijas, Izraēlas un Sanmarīno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!