Foto: F64

Latvijas futbola izlase trešdien, 1. septembrī, 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā pēdējās minūtēs guva divus vārtus un ar 3:1 (0:0) pieveica Gibraltāra izlasi, izvairoties no nepatīkami šokējoša neizšķirta.

Latvijas izlases rindās divus vārtus guva Vladislavs Gutkovskis, bet vienus - Andrejs Cigaņiks.

Latvijai šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa atlases G grupā. Kvalifikācijas turpinājumā sestdien Latvijas izlase Rīgā uzņems Norvēģijas izlasi, kas trešdien cīnījās neizšķirti 1:1 ar Nīderlandi. Vēl šajā grupā Turcija savās mājās nospēlēja 2:2 ar Melnkalni.

Pēc četrām spēļu kārtām G grupā līdere ar astoņiem punktiem ir Turcija, pa septiņiem punktiem ir Nīderlandei, Melnkalnei un Norvēģijai, Latvijai ir četri punkti, bet Gibraltāram ir četri zaudējumi.

Lai gan Latvijai bija liels pārsvars praktiski visu maču, pirmos vārtus mājinieki spēja gūt vien 50. minūtē, kad pēc VAR lēmuma piespriesto "pendeli" realizēja Gutkovskis. 20 minūtes vēlāk Latvijas futbols saņēma "aukstu dušu", jo arī pēc VAR un galvenā tiesneša lēmuma 11 metru soda sitienu realizēja jau Gibraltāra izlase - precīzs bija Tdžejs de Bars.

Latvija pārsvaru nespēja izmantot līdz pat mača izskaņai, liekot krietni nervozēt līdzjutējiem. Tikai 85. minūtē Latvija atguva vadību, kad burzmā soda laukumā pie bumbas tika Raimonds Krollis. Viņš uzreiz piespēlēja Gutkovskim, kuram atlika bumbu raidīt jau praktiski tukšos vārtos. Trešos vārtus Latvijai guva Cigaņiks, 89. minūtē no 20 metriem skaisti raidot bumbu vārtu augšējā stūrī.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!