Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien, 7. septembrī, 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla sestajā spēlē viesosies pie Melnkalnes.

Mačs sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Jau ziņots, ka Latvijas futbolisti trešdien mājās ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru, bet sestdien ar 0:2 piekāpās Norvēģijai. Otrajā mačā savainojumu guva Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors, kura dalība šodienas spēlē vēl pirmdien bija zem jautājuma zīmes.

Melnkalne vispirms spēlēja neizšķirti 2:2 ar Turciju, bet pēc tam ar 0:4 kapitulēja Nīderlandei.

Salīdzinājumā ar jūnija nometni, šoreiz ar komandu atkal ir trīs Polijā spēlējošie futbolisti, kuri vasaras sākumā dažādu iemeslu dēļ izlasei palīdzēt nevarēja, - pieredzējušais vārtsargs Pāvels Šteinbors, pussargs Kristers Tobers, kā arī rezultatīvais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Tiesa, Tobers traumas dēļ nespēlēja iepriekšējos divos mačos.

Tāpat ierindā atgriezies iepriekš savainotais Mārtiņš Ķigurs. Šoreiz izlasē nav Vitālija Maksimenko un Raivja Ķirša, kā arī vārtsarga Krišjāņa Zviedra, bet visi pārējie uzaicinātie futbolisti bija ar komandu arī pirms trim mēnešiem.

Sakrāto brīdinājumu dēļ šajā spēlē Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt aizsargs Vladislavs Fjodorovs, kurš palicis Rīgā un jau trenējas kopā ar "Riga FC" komandu. Tāpat diskvalifikācija liegs spēlēt pretinieku aizsargam Madrides "Atletico" futbolistam Stefanam Savičam.

Toties pretinieku sastāvā būs Rīgā abus vārtus guvušais Stevans Jovetičs, kurš šosezon jau atzīmējās savā pirmajā spēlē Berlīnes "Hertha" sastāvā. Iepriekšējos divos mačos viņš traumas dēļ nespēlēja. Tāpat Melnkalnes izlases sastāvā ir "Liepājas" aizsargs Marko Simičs, kurš duelī ar Nīderlandi laukumā pavadīja otro puslaku.

24.martā "Skonto" stadionā notikušajā spēlē ar 2:1 uzvarēja Melnkalne. Abas izlases tikušās arī divās pārbaudes spēlēs - 2012.gadā Melnkalne uzvarēja ar 2:0, bet pērn oktobrī pretinieki tikai pamatlaika beigās izrāva neizšķirtu 1:1.

Latvija FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Melnkalne ir 67.vietā.

G grupā pēc piecām spēlēm vadībā ar 11 punktiem ir Turcija, pa desmit punktiem guvušas Nīderlande un Norvēģija, septiņi punkti ir Melnkalnei, četri Latvijai, bet Gibraltārs ir bešā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla septembra spēlēm:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!