Foto: F64
Latvijas futbola izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien ar rezultātu 0:2 (0:0) savā laukumā piekāpās spēcīgajai Nīderlandes izlasei.

Mača 67.minūtē Nīderlandes izlases labā vārtus guva uz maiņu nākušais pussargs Džeordžino Vijnaldums, bet četras minūtes vēlāk precīzs bija Lusiano Narsings.

Jau ceturtajā mača minūtē Latvijai bija iespējas realizēt standartsituāciju, tiesa, tā netika izmantota. Nākamo astoņu minūšu laikā viesi atbildēja ar diviem uzbrukumiem uz Latvijas izlase vārtiem, taču pirmo reizi precīzs bija vārtsargs Andris Vaņins, bet otro reizi bumba pirms piespēles Nīderlandes izlases spēlētājam pabija autā. Spēles 14.minūtē Kaspara Gorkša piespēli saņēma Deniss Rakels, kurš gar kreiso malu ielauzās Nīderlandes izlases soda laukumā. Lai gan Latvijas izlases uzbrucējs tika nedaudz kavēts, Rakelam par kritienu tika parādīta dzeltenā kartiņa, jo mača galvenais tiesnesis uzskatīja, ka viņš ir simulējis.

Kad komandas bija aizvadījušas mača pirmās divdesmit minūtes, no soda laukuma malas tālu sitienu pa vārtiem izdarīja nīderlandiešu pussargs Veslijs Snaijders, kurš trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc divām minūtēm Latvijas aizsargi veiksmīgi nobloķēja Memfisa Depaja sitienu. Tāpat arī pēc piecām minūtēm Depajs izdarīja sitienu, tiesa šoreiz pussargs bija neprecīzs.

Pēc pusstundas aizvadītas cīņas Nīderlandes izlase ieguva tiesības izpildīt standartsituāciju soda laukuma tuvumā, tomēr Snaijdera spēcīgais sitiens atdūrās pret Latvijas izlases spēlētāju nostādīto "sieniņu". Pēc piecām minūtēm Depajs mēģināja atklāta mača rezultātu, izdarot sitienu "šķērītē", taču tas bija pārāk vājš un bumbu viegli tvēra Vaņins. Astoņas minūtes pirms puslaika beigām tika veikta aizsargu maiņa, kad traumas dēļ laukumu pameta Gints Freimanis, kuru nomainīja Vladislavs Gabovs. Tajā pat laikā bīstamu sitienu pa Latvijas izlases vārtiem izdarīja aizsargs Jetro Vilemss, bet meistarīgāks vārtos atkal izrādījās Vaņins.

Pēdējā puslaika minūtē sitienu no soda laukuma malas izdarīja Valērijs Šabala, tiesa tas lidoja garām vārtiem, un komandas pārtraukumā devās, spēles rezultātu neatklājušas.

Otrais puslaiks iesākās abām komandām mēģinot veidot uzbrukumus, taču pirmajās 15 minūtēs bīstamas situācijas pie vārtiem netika radītas. Puslaika 20.minūtē Šabalu nomainīja Eduards Višņakovs, bet divas minūtes vēlāk Robina van Pērsija vietā uz laukuma devās Džeordžino Vijnaldums, kurš nedaudz pēc tam no vārtu priekšas atklāja mača rezultātu.

Savukārt jau četras minūtes vēlāk Nīderlandes izlases spēlētāji izgāja divatā pret Latvijas izlases aizsargu un Vaņinu, ar precīzu Lusiano Narsinga sitienu panākdami jau 2:0 savā labā. Kad līdz mača pamatlaika beigām bija palikušas desmit minūtes, Snaijders atkal izdarīja sitienu no tālienes. Bumba krita pāri Vaņinam, taču atsitās pret pārliktni un nonāca atpakaļ laukumā Latvijas izlases spēlētāja rīcībā.

Atlikušajā spēles daļā izlases vārtus neguva, un Latvijas valstsvienība piedzīvoja zaudējumu ar 0:2.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!