Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase UEFA Nāciju līgas otrajā sezonā tiksies ar Maltas, Andoras un Fēru salu valstsvienībām, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Latvijas futbola izlase spēlēs zemākajā, D līgā un tika ielozēta pirmajā grupā. Otrā grupā D līgā spēlēs Gibraltārs, Lihtenšteina un Sanmarīno.

D līgas katras grupas uzvarētājas iegūs tiesības spēlēt UEFA Nāciju C līgā.

2019. gadā UEFA Nāciju līgas mači būs vienīgie oficiālu sacensību mači šogad. Latvijas izlase jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā martā aizvadīs divas pārbaudes spēles, bet jūnijā divas spēles notiks Baltijas kausa izcīņas ietvaros.

UEFA Nāciju līgas pirmajā sezonā Latvijas futbolisti spēlēja D1 grupā kopā ar Gruziju, Kazahstānu un Andoru. Sešās spēlēs Latvijas izlase nespēja gūt kaut vienu uzvaru, bet kopvērtējumā grupā spēja apsteigt Andoru.

FIFA pasaules rangā Latvija ir 137. vietā, Andora ir divas pozīcijas augstāk, Fēru salas ieņem 110. vietu, bet Malta šobrīd ieņem 184. vietu.

Latvija ar Fēru salām spēlējusi trīs reizes. 2018. gada Pasaules atlases turnīrā 2016. gadā Rīgā ar 2:0 uzvaru svinēja viesi, bet 2017. gada rudenī Fēru salās spēle noslēdzās bez vārtu guvumiem. Trešā tikšanās reize 2018. gada pavasarī Fēru salās atkal noslēdzās neizšķirti 1:1.

Ar Maltas futbolistiem Latvijas izlase divreiz tikās 2012. gada Eiropas čempionāta atlasē, un abos mačos ar 2:0 uzvaru svinēja Latvijas futbolisti.

Latvijas un Andoras ceļi 21. gadsimtā krustojušies piecas reizes. 2008. gadā pārbaudes spēlē Latvija uzvarēja ar 3:0, pēc tam 2018. gada Pasaules kausa atlasē 2016. gada septembrī viesos Latvija uzvarēja ar 1:0 un pēc tam 2017. gada rudenī "Skonto" stadionā atkal bija pārāka ar 4:0. Pēc tam divreiz komandas spēlēja Nāciju līgas pirmajā sezonā, abām spēlēm noslēdzoties bez vārtu guvumiem.

A līga:

1. grupa: Nīderlande, Itālija, Bosnija un Hercegovina un Polija;
2. grupā: Anglija, Beļģija, Dānija un Islande;
3. grupa: Portugāle, Francija, Zviedrija un Horvātija;
4. grupa: Šveice, Spānija, Ukraina un Vācija.

B līga:

1. grupa: Rumānija, Ziemeļīrija, Norvēģija un Austrija;
2. grupa: Izraēla, Slovākija, Skotija un Čehija;
3. grupa: Ungārija, Turcija, Serbija un Krievija;
4. grupa: Bulgārija, Īrija, Somija un Velsa.

C līga:

1. grupa: Azerbaidžāna, Luksemburga, Kipra un Melnkalne;
2. grupa: Armēnija, Igaunija, Ziemeļmaķedonija un Gruzija;
3. grupa: Slovēnija, Grieķija, Kosova un Moldova;
4. grupa: Kazahstāna, Lietuva, Baltkrievija un Albānija.

D līga:

1. grupa: Latvija, Malta, Fēru salas un Andora
2. grupa: Gibraltārs, Lihtenšteina un Sanmarīno

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!