Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē par nacionālās futbola izlases galveno treneri trešdien apstiprināts Aleksandrs Starkovs, kurš šajā amatā atgriežas trešo reizi, vēsta LFF.

Starkova kandidatūru balsojumā atbalstīja gan valde, gan arī Latvijas Futbola treneru asociācija (LFTA) un tās priekšsēdētājs Jānis Skredelis.

"Izsaku pateicību LFF valdei un LFTA par izrādīto uzticību. Tas ir liels gods un atbildība. Arī es biju pārliecināts, ka ar Latvijas nacionālo izlasi darbs jāturpina pašmāju speciālistam. Pasaulē bieži notiek tā, ka galvenā trenera maiņa notiek nevis tāpēc, ka iepriekšējais treneris ir bijis slikts, bet gan tāpēc, lai restartētu komandu," sacīja Starkovs.

"Saņemot šo piedāvājumu, pēc neliela pārdomu brīža pieņēmu to. Uzskatu, ka man pietiek gan zināšanas, gan pieredze, lai uzņemtos šo darbu. Esmu pārliecināts, ka mums ar spēlētājiem viss izdosies. Mūsu uzdevums būs izdarīt maksimumu katrā spēlē, lai cīnītos par uzvaru un līdzjutēji ar mums varētu lepoties," turpināja pieredzējušais speciālists. "Apzinos, ka manu apstiprinājumu sabiedrība varētu uztvert neviennozīmīgi, taču šobrīd izjūtu lielu motivāciju strādāt un palīdzēt Latvijas izlasei sasniegt to līmeni un rezultātu, kādu tā ir spējīga sasniegt."

Līgums ar Starkovu noslēgts līdz 2020. gada Eiropas čempionāta atlases cikla beigām.

"Lēmumu bija grūti pieņemt, bet lēmums ir pareizais. Mums nav pamata neuzticēties Starkovam, viņš ir pierādījis sevi, kā strādā, jo sasniedzis pozitīvus rezultātus, ir devis pienesumu futbolistu attīstībai. Jāsaprot, ka mēs neesam tik bagāti ar augstas klases spēlētājiem, lai sasniegtu tos panākumus, ko gribam," pēc Starkova apstiprināšanas teica LFF prezidents Guntis Indriksons. "Latvijas futbolam šī ir labākā izvēle, kas pieejama. Saprotam, ka izlasei tiek veltīta kritika, jo nav rezultāu, bet esmu pārliecināts, ka Starkovs izveidos kolektīvu jaunajā izlases modelī."

"Domāju, ka pēdējos gados Starkovs ir kārtīgi psiholoģiski un morāli atpūties, lai būtu gatavs atkal vadīt izlasi," uzskata Indriksons.

Atgādinām, ka Aleksandrs Starkovs Latvijas izlasi vadīja no 2001. līdz 2004.gadam, kad sasniedza ar to vēsturisku panākumu – kvalificējās 2004.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīram. Pēc tam viņš pameta valstsvienības galvenā trenera amatu, bet tajā atgriezās 2007.gadā, nostrādājot līdz 2013. gadam.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars atkāpās no amata. Viņš demisionēja pēc tam, kad Latvijas izlase otrdien pārbaudes spēlē viesos ar rezultātu 0:5 kapitulēja Gruzijai.

Kad Starkovs atkāpās no amata 2013. gadā, Latvijas izlase FIFA rangā tobrīd atradās savā zemākajā vietā – 119. pozīcijā, bet tagad valstsvienība ierindojas 124. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!