Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, 1. un 2.augustā, Igaunijas pilsētā Pērnavā tika aizvadītas Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgas piektā un sestā posma spēles, katrai no komandām aizvadot pa četriem mačiem. Priekšlaicīgi čempionu titulu nodrošināja SK "Augur Enemat", tāpat veiksmīgu posmu aizvadīja cita igauņu vienība "Nõmme BSC"/"Olybet", pakāpjoties uz turnīra tabulas trešo pozīciju, ziņo Rīgas Futbola federācija (RFF).

Līderi SK "Augur Enemat" sestdien ar identisku 5:1 rezultātu pārspēja gan "BSC Üksjalgvärav Elementmaster", gan arī "BSC LAT", un, tā kā tuvākie sekotāji "BSC Thunder Arvutitark" piedzīvoja zaudējumu mačā ar FK "Beitar"/"Kauguri", priekšlaicīgi nodrošināja līgas pirmās sezonas čempionu titulu.

Otro vietu saglabājusi "BSC Thunder Arvutitark" vienība, savukārt uz trešo pakāpusies "Nõmme BSC"/"Olybet" komanda, kas aizvadītajās brīvdienās izcīnīja trīs uzvaras, tai skaitā 2:1 pār čempioniem "Augur Enemat".

Trīs uzvaras izcīnīja arī "BFS Ropaži", taču vienu no tām – pret "BSC LAT" – tikai pēcspēles sitienu sērijā, tādējādi atkāpjoties uz tabulas ceturto rindiņu ar viena punkta deficītu pret "Nõmme BSC"/"Olybet".

Jādomā, ka tieši starp "BSC Thunder Arvutitark", "Nõmme BSC"/"Olybet" un "BFS Ropaži" komandām notiks galvenā cīņa par atlikušajiem medaļu komplektiem, turklāt interesanti, ka "Nõmme" aizvadīs spēles ar abiem tiešajiem konkurentiem, kamēr pārējām divām medaļu pretendentēm pa vienai spēlei ar SK "Augur Enemat".

Teorētiskas iespējas ieņemt vienu uz pjedestāla zemākā pakāpiena pirms pēdējiem diviem mačiem saglabā arī "BSC LAT" – pašiem jāuzvar abās atlikušajās spēlēs, kā arī jācer uz "Nõmme BSC"/"Olybet" un "BFS Ropaži" zaudējumu čempioniem, kā arī ... jācer, ka spēle starp pieminētajām "Nõmme BSC"/"Olybet" un "BFS Ropaži" komandām noslēgsies ar pēcspēles sitienu sēriju, tādējādi vienai no vienībām izcīnot vienu punktu.

FK "Beitar"/"Kauguri", neskatoties uz trim uzvarām aizvadītajās brīvdienās, tostarp pār vicelīderiem, zaudējuši iespēju pakāpties augstāk par ceturto vietu – pārāk daudz tika zaudēts pirmajos divos posmos.

Pēc aizvadītām 12 spēļu kārtām rezultatīvāko spēlētāju saraksta vadībā izvirzījies "BSC LAT" uzbrukuma līderis Aleksandrs Novožilovs, kura kontā 15 precīzi sitieni, savukārt uzreiz četri Igaunijas komandu spēlētāji guvuši pa 13 vārtiem katrs.

Arī noslēdzošo, septīto, posmu uzņems Pērnava. Tas tiks aizvadīts 15. augustā.

2020. gada Latvijas-Igaunijas pludmales futbola čempionātu no Latvijas puses pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!