Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā jau trešo reizi pēc kārtas spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju.

Tieši Grieķija tika izlozēta no spēcīgāko groza. Latvija un Grieķija jau tikās 2010.gada Pasaules kausa kvalifikācijā un pašlaik spēlē vienā apakšgrupā arī 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Latvijas un Grieķijas izlases tika ielozēta G grupā kopā ar Lihtenšteinu, Lietuvu, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Slovākiju.

Kopumā 53 Eiropas valstsvienības šajā izlozē tika sadalītas deviņās apakšgrupās (astoņas grupas par sešām komandām, bet viena grupa ar piecām komandām). Kvalifikācijā apakšgrupu turnīrā komandas tiksies katra ar katru savā un pretinieka laukumā. Spēles notiks laika posmā no 2012.gada 7.septembra līdz 2013.gada 15.oktobrim.

2014.gada FIFA Pasaules čempionāta finālturnīrā iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētāji, savukārt astoņas labākās otro vietu ieguvējkomandas tiksies izslēgšanas jeb "play-off" kārtā, lai divu spēļu summā (savā un pretinieka laukumā, 2013.gada 15. un 19.novembrī) noskaidrotu vēl četru fināturnīra ceļazīmju īpašniekus.

Latvijas izlase izlozē bija iekļauta piektajā grozā, kas nozīmēja, ka tā nevarēja tikt ielozēta vienā apakšgrupā ar Armēniju, Somiju, Igauniju, Kipru, Moldovu, Maķedoniju, Azerbaidžānu un Farēru salām.

Kā ziņots, Farēru salu valstsvienībai sākotnēji bija plānots atrasties pēdējā, sestajā grozā, tomēr kāds šīs valsts iedzīvotājs atrada nelielu kļūdu FIFA rangā, kuru rezultātā komanda ieguva iespēju iekļūt piektajā grozā.

Tikmēr spēcīgākajā grozā bija Spānija, Nīderlande, Vācija, Anglija, Portugāle, Itālija, Horvātija, Norvēģija un Grieķija, bet Francijas izlase bija tikai otrajā grozā.

Finālturnīrs Brazīlijā notiks 2014.gadā no 12.jūnija līdz 13.jūlijam.

2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas apakšgrupu izlozes rezultāti:

A grupa - Horvātija, Serbija, Beļģija, Skotija, Maķedonija, Velsa;

B grupa - Itālija, Dānija, Čehija, Bulgārija, Armēnija, Malta;

C grupa - Vācija, Zviedrija, Īrija, Austrija, Farēru salas, Kazahstāna;

D grupa - Nīderlande, Turcija, Ungārija, Rumānija, Igaunija, Andora;

E grupa - Norvēģija, Slovēnija, Šveice, Albānija, Kipra, Īslande;

F grupa - Portugāle, Krievija, Izraēla, Ziemeļīrija, Azerbaidžāna, Luksemburga;

G grupa - Grieķija, Slovākija, Bosnija un Hercegovina, Lietuva, Latvija, Lihtenšteina;

H grupa - Anglija, Melnkalne, Ukraina, Polija, Moldova, Sanmarīno;

I grupa - Spānija, Francija, Baltkrievija, Gruzija, Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!