Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase piektdien, aizvadot pirmo maču UEFA Nāciju līgas vājākajā D līgā, savā laukumā uzņems Andoru.

Mačs "Daugavas" stadionā sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot tiešsaistes platformai "Viaplay".

Latvijas futbolisti pēdējās divas pārbaudes spēles aizvadīja marta beigās. Pirmā pārbaudes spēle pret Kuveitu noslēdzās neizšķirti 1:1, bet otrajā mačā Latvija ar 1:0 pārspēja Azerbaidžānu.

Turpretī Andoras futbolisti marta beigās spēkojās ar Sentkitsas un Nevias futbolistiem un Grenādas valstsvienību, abos mačos uzvarot ar 1:0.

Pagājušajā Nāciju līgas turnīrā 2020. gadā Latvijas futbolisti ar Andoru vienu reizi spēlēja neizšķirti 0:0, bet otrajā savstarpējā mačā svinēja panākumu ar 5:0. Latvija FIFA rangā ieņem 135. vietu, savukārt Andora ierindojas 153. pozīcijā.

Preses konferencē, nosaucot izlases sastāvu gaidāmajām spēlēm, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs norādīja, ka Latvijas mērķis ir uzvarēt savā grupā, lai tiktu pie iespējas pēc diviem gadiem sacensties par vienu līmeni augstāk pret spēcīgākiem pretiniekiem.

Latvija spēlē pēc spēka ceturtajā jeb vājākajā līmenī – D līgā, kur nākamajā mačā 6. jūnijā Latvija uzņems Lihtenšteinu, 10. jūnijā viesos tiksies ar Moldovu un 14. jūnijā – ar Lihtenšteinu.

Veselības apsvērumu dēļ komandai šoreiz būs jāiztiek bez pamatvārtsarga Roberta Ozola. Nesenajam izlases pirmajam numuram Pāvelam Šteinboram šajā sezonā nav bijusi liela spēļu prakse, bet pārējie divi vārtsargi – Rihards Matrevics un Krišjānis Zviedris – nav ar lielu darba pieredzi nacionālajā valstsvienībā.

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā, visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

Sešās Nāciju līgas spēlēs 2020. gadā Latvija grupā ar Fēru salām, Maltu un Andoru četrreiz spēlēja neizšķirti, zaudēja Maltai (0:1) un pēdējā mačā sagrāva Andoru ar 5:0, D1 grupā ar septiņiem punktiem ieņemot trešo vietu četru komandu vidū.

2021. gadā par Nāciju līgas uzvarētāju kļuva Francija, kas finālā ar 2:1 uzvarēja Spāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!