Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlase sava jaunā galvenā trenera Slavišas Stojanoviča debijā ceturtdien, 21. martā, ar zaudējumu sāka 2020. gada Eiropas čempionāta atlasi, G grupas spēlē Skopjē ar 1:3 (0:2) piekāpjoties Ziemeļmaķedonijai.

Visus četrus vārtus šajā mačā guva Ziemeļmaķedonijas futbolisti. Mājiniekiem ar diviem vārtiem izcēlās uz maiņu iznākušais Eljifs Elmašs, bet reizi precīzs bija Egžijans Alioski. Savukārt 87. minūtē duelī ar Vjačeslavu Isajevu bumbu savos vārtos raidīja Darko Velkoski, bet Latvija tobrīd panāca 1:2 un saasināja cīņu.

Tagad Latvija dosies uz Varšavu, kur svētdien ar spēli pret Poliju turpinās "Euro 2020" atlasi.

Mačs Skopjē iesākās ar lielu mājinieku pārsvaru, bet 11. minūtē Ziemeļmaķedonija vadībā izvirzījās pēc Latvijas neveiksmes - pretuzbrukumā Alioski sitienu neveikli centās tvert Andis Vaņins, un bumba caur padusi iespurdza vārtos. Arī 29. minūtē mājiniekiem uzsmaidīja veiksme, jo pēc rikošeta bumba brīvajā vārtu stūrī nonāca pie Elmaša, kurš izdevību izmantoja.

Uzreiz pēc otro vārtu zaudējuma maiņu pieprasīja pieredzējušais Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, kurš divās epizodēs neveimksmīgi nokrita uz pleca un guva savainojumu. Viņa vietā vārtos stājās Pāvels Šteinbors, kurš turpinājumā varākas reizes glāba Latvijas izlasi.

Gan pirmā puslaika beigas, gan otrā sākums neko neliecināja par iespējamo cīņas saasinājumu. Tomēr tad mājinieki pazaudēja savu iniciatīvu, ko izmantoja Latvijas futbolisti. Latvija ar saviem uzbrukumiem spēja pietuvoties pretinieku soda laukumam, un mača galotnē ar veiksmīgu vārtu guvumu spēja saasināt cīņu.

87. minūtē Latvija ieguva soda sitiena iespēju tuvu soda laukuma zonai. Pēc Denisa Rakela centrējuma gaisa duelī labi pacīnījās Vjačeslavs Isajevs, kurš sekmēja bumbas nonākšanu vārtu tīklā. Sākotnēji "golu" ieskaitīja Isajevam, bet vēlāk soģi vārtu guvumu pieskaitīja mājiniekam Darko Velkoski.

Lavijas izlase centās sākt kaut kādu ofensīvu, tomēr to apturēja Andreja Cigaņika otrais brīdinājums un sekojošā sarkanā kartīte. Drīz pēc tam kompensācijas laikā izcili Latvijas soda laukumā nospēlēja Elmašs, nodrošinot mājiniekiem uzvaru ar 3:1.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!