Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels svētdien Polijas augstākās līgas spēlē guva traumu un tika nomainīts, bet viņa pārstāvētā Krakovas "Cracovia" komanda mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja Latvijas vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvēto Gdiņas "Arka" vienību.

Rakels laukumā devās sākumsastāvā, taču 32.minūtē savainojuma dēļ tika nomainīts.

Tobrīd rezultāts bija neizšķirts 0:0, bet desmit minūtes vēlāk Mihals Heliks pārspēja Šteinboru, izvirzot mājiniekus vadībā.

"Arka" spēles 59.minūtē spēja panākt izlīdzinājumu, precīzi sitot baltkrievam Sergejam Krivecam, tomēr mača pirmspēdējā minūtē "Cracovia" izrāva uzvaru, izceļoties poļu uzbrucējam Kšištofam Pjatekam.

Šteinbors kā ierasts laukumā aizvadīja visas 90 minūtes, tomēr vārtsargam šajā mačā pārtrūka "sausā" sērija, jo iepriekšējās divās cīņās viņš palika nepārspēts, lai gan "Arka" pie uzvarām nespēja tikt.

Vēl vienā spēlē Varšavas "Legia" mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja Poznaņas "Lech". Varšavas klubs ziemas pāreju periodā parakstīja līgumu ar talantīgo Latvijas vārtsargu Vjačeslavu Kudrjavcevu, kurš nebija iekļauts spēles pieteikumā.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijas futbola izlases aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā Vroclavas "Šlask" cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Novisačas "Sandecja" vienību.

Tarasovs laukumā bija visas 90 minūtes, spēles 38.minūtē saņemot brīdinājumu.

Tikmēr Latvijas izlases futbolistu Vitālija Maksimenko un Vladislava Gutkovska pārstāvētā Ņidzicas "Termalica" piektdien savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0) zaudēja Plockas "Wisla" komandai.

Maksimenko šajā mačā palika uz rezervistu soliņa, kamēr Gutkovska nebija spēles pieteikumā.

Sestdien Ņidzicas komanda aizvadīja treniņspēli, Gutkovskim pēc pusgadu ilga pārtraukuma izejot laukumā un nospēlējot 60 minūtes.

Gutkovskis septembrī guva ceļgala meniska savainojumu un viņam tika veikta operācija.

Polijas čempionāta kopvērtējumā pa 48 punktiem ir izcīnījušas Belastokas "Jagiellonia" un Varšavas "Legia". Tiesa, Belastokas komanda ir aizvadījusi 25 spēles, kamēr "Legia" par vienu maču vairāk.

Tikmēr vārtsarga Gdiņas "Arka" ar 34 punktiem ir devītā, bet aiz tās ar 32 punktiem atrodas Krakovas "Cracovia", kamēr Vroclavas "Šlask" ar 29 punktiem ir vēl vienu pozīciju zemāk. Savukārt Ņidzicas "Termalica" komanda ar 25 punktiem atrodas 15.vietā starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!