Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas nacionālā izlase svētdien uzsāks gatavošanos septembra nometnei. Tās gaitā Latvijai īsā laika periodā būs trīs spēles 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā: 1. septembrī Rīgā pret Gibraltāru, 4. septembrī mājās pret Norvēģiju un 7. septembrī viesos pret Melnkalni. Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs uz nometni uzaicinājis 27 futbolistus, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Salīdzinājumā ar jūnija nometni, kad Latvijas izlase piedalījās Baltijas kausā un aizvadīja pārbaudes spēli pret Vācijas valstsvienību, šoreiz ar komandu atkal būs trīs Polijā spēlējošie futbolisti, kuri vasaras sākumā dažādu iemeslu dēļ izlasei palīdzēt nevarēja: pieredzējušais vārtsargs Pāvels Šteinbors, jaunais pussargs Kristers Tobers, kā arī rezultatīvais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Šteinbors aizvadītajā nedēļas nogalē pirmo reizi stājās "Jagiellonia" komandas vārtos, divās spēlēs "Rakow" rindās laukumā devies Gutkovskis, kurš guvis arī vienus vārtus, bet Tobers bijis "Lechia" pieteikumā vien divās no piecām spēlēm, vienā mačā atzīmējoties uz četrām minūtēm.

Tāpat ierindā atgriezies iepriekš savainotais futbola kluba "Liepāja" pussargs Mārtiņš Ķigurs. Šoreiz izlasē nebūs Vitālija Maksimenko un Raivja Ķirša, kā arī vārtsarga Krišjāņa Zviedra, bet visi pārējie uzaicinātie futbolisti bija ar komandu arī pirms trim mēnešiem.

2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas G grupā tiktāl aizvadītas trīs spēļu kārtas, visiem mačiem notiekot šī gada martā. Vispirms Latvijas izlase "Skonto" stadionā ar 1:2 piekāpās Melnkalnei, tam sekoja 0:2 neveiksme Nīderlandē, kā arī dramatiski izcīnīts neizšķirts Turcijā (3:3).

Pirms septembra spēlēm Latvija ar punktu trīs mačos ir grupas piektajā vietā, un nākamā spēle ir tieši pret turnīra tabulas kaimiņu Gibraltāru, kas trīs mačos ar vārtu starpību 1-14 ir bez gūtiem punktiem.

G apakšgrupā vadībā ar septiņiem punktiem ir Turcija, bet Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija seko ar sešiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!