Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala gaidāmo sezonu aizvadīs Polijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas vienībā Legņicas "Miedzi".

Šabala līdz sezonas beigām izīrēts no Beļģijas vienības "Club Brugge", ar kuru viņam joprojām ir spēkā līgums līdz 2018. gadam.

Kā zināms, pirms pusotra gada Šabala ar vienu no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem. Pēc līguma noslēgšanas viņš palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās pērn jūnijā. Tajā uzbrucējs nespēja izkarot vietu pamatsastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai "Anorthosis Famagusta".

Šabala "Anorthosis Famagusta" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu tika lauzts.

Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet pēc tam viņš uz īres tiesībām pievienojās Čehijas komandai Jablonecas "Baumit", kuras rindā guva divus vārtus.

Tiek ziņots, ka šosezon par Šabalu interesi izrādījuši gan vairāki Polijas ekstraklases klubi, gan kāda vienība Izraēlā, tāpat viņš tika saistīts ar pāreju uz Latvijas vienību "Liepāja".

Tomēr viņa jaunā komanda "Miedzi" spēlē vien Polijas otrajā līgā, kurā pašlaik ar pieciem punktiem piecās spēlēs ieņem vien 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Latvijas izlasē Šabala līdz šim aizvadījis 18 spēles, kurās izcēlies ar sešiem precīziem raidījumiem. Viņš izsaukts uz valstsvienību arī pirms drīzumā gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Turciju un Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!