Foto: F64

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā savā tiksies pagājušā gada finālistes Jūrmalas "Spartaks" un "Jelgava", kā arī gaidāms Kurzemes derbijs, noskaidrots trešdien notikušajā izlozē.

Iepriekšējos trīs gadus par Latvijas kausa ieguvējiem kļuvuši "Jelgavas" futbolisti, pērn finālā Slokā ar 1:0 uzvarot vietējo Jūrmalas "Spartaka" vienību, kas pāris mēnešus vēlāk pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioni. Tieši "Jelgava" bija Latvijas vicečempione, līdz ar to šīs ir ne tikai kausa finālistes, bet arī valsts divas spēcīgākās komandas.

Šī spēle notiks Kauguros.

Citā principiālā pārī savā starpā spēlēs seškārtējā valsts kausa ieguvēja "Ventspils" un "Liepāja". Šīs abas komandas pagājušās sezonas futbola virslīgas turnīrā guva attiecīgi trešo un ceturto vietu. Duelis tiks aizvadīts Ventspilī.

Daudz pateicīgāka izloze bija ambiciozajai "Riga" komandai, kas savā laukumā spēkosies ar nākamajā sezonā pirmajā līgā spēlējošo "Daugavpils" komandu, bet galvaspilsētas vienību duelī "Metta"/"Latvijas Universitāte" savā laukumā centīsies apturēt ziemā arī ambiciozi strādājošo RFS.

Ceturtdaļfināla spēles paredzētas 8. un 9. aprīlī.

Pusfinālā savā starpā tiksies "Riga" un "Daugavpils", kā arī "Spartaka" un "Jelgavas" spēļu spēcīgākā komanda, bet Kurzemes derbija spēcīgākā vienība spēlēs ar Rīgas komandu dueļa uzvarētāju.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālu pērn sasniedza astoņas tā brīža "SynotTip" virslīgas dalībnieces, līdz ar to šogad turnīru turpinās arī "Daugavpils" vienība, kas jau sacentīsies "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā, bet no sacensībām jau izstājusies virslīgas debitante "Babīte".

Kausa izcīņā tiks noskaidrota ceturtā Eirokausu dalībniece. Jau pašlaik zināms, ka UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā spēlēs valsts čempioni Jūrmalas "Spartaks", bet UEFA Eiropas līgas atlasē cīnīsies "Jelgava" un "Ventspils". Ja Latvijas kausā triumfēs kāda no šīm trim vienībām, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā iekļūs arī "Liepāja", tāpat liepājnieki Eirokausos varēs spēlēt, ja paši uzvarēs kausa izcīņā, bet, triumfējot kādai no pārējām komandām, tieši tā arī spēlēs Eiropas līgā.

Pērnā gada beigās nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms maijā noslēgsies 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, savukārt jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!