Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas telpu futbola izlase sestdien Jelgavā sasniedza 2020. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīru.

Latvijas telpu futbolisti ar 3:1 (1:0) pārspēja Angliju.

Lai sasniegtu nākamo kārtu, Latvijai pietika ar neizšķirtu, bet zaudējuma gadījumā kvalifikācija varētu būt pat beigusies.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Artjoms Koļesņikovs, bet piecas minūtes pirms mača beigām Romāns Rožkovskis dubultoja mājinieku pārsvaru. Angļi pēdējā minūtē vienus vārtus atguva, bet sekundi pirms mača beigām otros vārtus guva Rožkovskis, panākdams 3:1.

Pirms tam šajā grupā Kipra ar 11:0 (4:0) sagrāva Gibraltāru.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā mačā Latvija trešdien nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Kipru, bet ceturtdien ar 9:0 sagrāva Gibraltāru. Savukārt Anglija vispirms ar 4:1 uzvarēja Gibraltāru, bet pēc tam ar 5:4 pārspēja Kipru.

Līdz ar to grupā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Latvija, tālāk ar sešiem punktiem bija Anglija, vienu punktu iekrāja Kipra, bet Gibraltārs palika bešā.

Kvalifikācijas pamatturnīrā iekļuva apakšgrupas divas labākās komandas. Cīņā par iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīra nākamajā posmā Latvijas izlase oktobrī dosies uz pamatturnīru Portugālē, savukārt otrās vietas ieguvējs dalību kvalifikācijas sacensībās turpinās Itālijā. Pēc tam pamatturnīra apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs elites kārtā.

Pasaules kausa finālturnīrā no Eiropas kontinenta startēs septiņas valstsvienības, ieskaitot kaimiņvalsti Lietuvu kā rīkotājvalsti.

Latvijas telpu futbola izlase iepriekš ar Kipru bija tikusies trīs reizes - divreiz izdevies gūt uzvaru, bet vienu reizi Jelgavā notikusī spēle noslēdzās neizšķirti. Zīmīgi, ka savulaik arī Latvijas valstsvienības spēlētāji savas karjeras laikā ir pārstāvējuši Kipras čempionāta klubus.

Tikmēr Gibraltāra telpu futbola valstsvienība savu pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2013. gada janvārī, ar rezultātu 2:10 atzīstot Melnkalnes pārākumu. Šī komanda iepriekš startējusi vienā Pasaules kausa, kā arī trijos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros, taču tālāk par priekšsacīkšu kārtu nav spējusi tikt.

Latvijas izlase ar Gibraltāru oficiālās spēlēs iepriekš vēl nebija tikusies.

Visbeidzot Anglijas valstsvienība iepriekš arī nekad nav spēlējusi nedz Pasaules kausa, nedz Eiropas čempionāta finālturnīrā. No visām pretiniecēm tieši Anglijas izlase Latvijai ir visvairāk pazīstama, jo iepriekš abas komandas savā starpā tikušās piecas reizes, katrai tiekot pie divām uzvarām un vienreiz spēlējot neizšķirti.

Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs komandas sastāvā iekļāvis 14 spēlētājus, starp kuriem ir arī viens leģionārs - Polijā spēlējošais Jānis Pastars.

Latvijas telpu futbola izlase kādam no lielajiem finālturnīriem savā pastāvēšanas vēsturē nav kvalificējusies, bet pagājušā gada Eiropas čempionāta atlasē tā sasniedza izšķirošo kārtu, kur gan cieta zaudējumus visās trijās cīņās.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs Pasaules kausa kvalifikācijai:

vārtsargi - Kaspars Žurovs ("Raba"), Aigars Bondars ("Rēzekne");

laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Germans Matjušenko, Artjoms Koļesņikovs, Konstantins Zabarovskis (visi - "Nikars"), Artūrs Jerofejevs, Matīss Babris (abi - "Petrow"), Igors Avanesovs, Aleksandrs Kuļešovs (abi - "Beitar"), Jānis Pastars (Jelč-Laskovices "Acana Orzel", Polija), Jurijs Halimons ("LDz Cargo"/DFA), Artūrs Strazdiņš, Romāns Rožkovskis (abi - "Raba").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!