Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-17 meiteņu izlase pirmdien Lietuvā pirmajā Baltijas kausa izcīņas spēlē ar rezultātu 7:0 (4:0) pārliecinoši uzvarēja mājinieces, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Spēles sestajā minūtē ar skaisti izpildītu soda sitienu Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Marta Loreta Heringa, bet 27. minūtē no pašas vārtu priekšas pārsvaru dubultoja Nikola Preijere. Viņa 32. minūtē izmantoja vēl vienu komandas biedrenes piespēli uz vārtu priekšu un panāca jau 3:0, bet punktu graujošajam pirmajam puslaikam 43. minūtē ar atkārtotu sitienu pielika Anna Belova.

Piekto reizi bumbu pretinieču vārtos otrā puslaika ievadā nogādāja Alīna Ansone, kura vēl pēc pāris minūtēm, izmantojot vēl vienu centrējumu no soda sitiena, panāca 6:0. Pēdējos vārtus cīņas noslēdzošajās minūtēs guva laukumā uz maiņu nākusī Loreta Želve.

Turnīra otro maču Latvijas komanda aizvadīs otrdien pret Igauniju. Savukārt trešdien savā starpā tiksies Lietuva un Igaunija.

Lienes Vācietes vadībā U-17 izlasi pārstāv futbolistes no desmit pašmāju klubiem.

Latvijas izlase ir šī vecuma pašreizējā Baltijas kausa čempione.

Rudenī Latvijas valstsvienība uzsāks 2022./2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. U-17 izlase spēlēs B līgas ceturtajā apakšgrupā kopā ar Slovākiju un Azerbaidžānu, bet turnīrs oktobra beigās paredzēts Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!