Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas U-18 puišu futbola izlase trešdien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notiekošā tradicionālā Valentīna Granatkina piemiņas turnīra trešajā spēlē ar 4:1 (3:0) apspēlēja Indijas U-17 valstsvienību un nodrošināja vietu šo sacensību labāko astoņniekā.

Latvijas izlase jau pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 3:0, kad izcēlās Vladislavs Soloveičiks, Kristers Čudars un Marko Regža. Piecas minūtes pēc otrā puslaika sākuma indieši gan vienus vārtus atguva, bet 77. minūtē ceturtos vārtus Latvijas labā iesita Jānis Grīnbergs.

Pateicoties šim panākumam, Latvija nodrošināja otro vietu B apakšgrupā un iespēju spēlēt turnīra ceturtdaļfinālā, jo vēlāk ceturtdien noslēdzošajā grupas mačā Krievija ar 3:0 (1:0) pieveica Baltkrieviju.

Pirms tam šī turnīra pirmajā mačā sestdien Latvijas izlase cīnījās 2:2 ar vienaudžiem no Baltkrievijas, bet otrdien ar 0:1 piekāpās Krievijai.

Ar trīs kārtās maksimāli iegūtiem deviņiem punktiem B apakšgrupā uzvarēja Krievija, kamēr otrā ar četriem punktiem bija Latvija, bet Indija ar trim punktiem ierindojās trešajā pozīcijā. Tikmēr Baltkrievija trīs cīņās tika pie viena punkta.

Ceturtdaļfinālā, kas notiks svētdien, Latvijas jaunie futbolisti spēkosies pret A apakšgrupas labāko komandu Grieķiju.

Katras apakšgrupas divas labākās vienības turpinās cīņu par medaļām, kamēr pārējās spēkosies par 9.–16. vietu.

Latvijas izlases galvenais treneris ir Aleksandrs Basovs, bet turnīrs ilgs līdz 21. janvārim.

Granatkina kausa izcīņa risinās jau kopš 1981. gada. Pērnā gada sākumā Latvijas U-18 izlase tajā ieņēma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!