Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-19 futbola izlase trešdien Polijā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas turnīra pirmajā mačā ar rezultātu 0:1 (0:0) sāpīgi piekāpās Serbijai.

Šajā mačā labākā izdevība gūt vārtus Latvijas izlasei bija 72. minūtē, kad uz maiņu nākušā Ivana Patrikejeva sitiens no soda laukuma robežas lidoja vārtiem secen.

Mača 77. minūtē ar pretuzbrukumu pārsteidza serbi, un šajā epizodē Latvijas komandu glāba vien vārtu stabs. Par spīti tam mača beigu daļā iniciatīva bija mūsu komandas pusē, turklāt pamatlaika pēdējās minūtēs serbi palika mazākumā.

Spēles liktenis izšķīrās kompensācijas laika trešajā minūtē, kad pēc neveiksmīga bumbas atlēciena tā nonāca pie Stefana Lekoviča, kurš spēcīgi raidīja bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī.

Latvijas izlase turnīru turpinās sestdien ar spēli pret laukuma saimniekiem poļiem, bet nākamajā otrdienā gaidāma tikšanās ar iepriekšējā finālturnīra finālisti Izraēlu.

Finālturnīrā, kas jūlijā notiks Maltā, piedalīsies astoņas komandas. Ceļazīmes Elites kārtā iegūs septiņu apakšgrupu uzvarētājas.

Sastāvā Jakuba Dovalila vadībā pulcēti futbolisti no astoņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Itālijā un Vācijā.

Pērnajā septembrī mūsu U-19 izlase sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, kad nosargāja vārtus neskartus (0:0) dueļos ar Rumāniju un Austriju, bet vienaudžus no Lietuvas pārspēja ar 1:0. Elites kārtu šī vecuma Latvijas izlase sasniegusi trešo reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!