Foto: F64
Latvijas U-21 futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē svētdien izbraukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) pārliecinoši pieveica Moldovas valstsvienību.

Latvijas izlasē pirmajā puslaikā pēc soda sitiena un pretinieku vārtsarga kļūdas izcēlās Dmitrijs Klimaševičs, kā arī 11 metru soda sitienu realizējušais Jevgēnijs Kazačoks, bet punktu duelim 54.minūtē pielika Vladislavs Gutkovskis.

Latvijas izlase mača gaitā izdarīja septiņus sitienus pa vārtiem, bet pretinieki atbildēja ar trim raidījumiem.

Tikmēr visas 90 minūtes laukumā pavadīja vien 18 gadus vecais talantīgais Vācijas bundeslīgas komandas Leverkūzenes "Bayer" audzēknis Andrejs Cigaņiks, kuram šī bija debija U-21 valstsvienībā.

Kā zināms, pirmajā mačā jūnijā Latvija ar 1:2 piekāpās Maltai, bet septembrī ar 0:2 tika zaudēts Beļģijai, kā arī nospēlēts 1:1 ar Čehiju.

Nākamajā spēlē Latvija 13.novembrī izbraukumā spēkosies ar Melnkalni, noslēdzot sacensību pirmo apli.

Jau vēstīts, ka Cigaņiks jau trešo sezonu "Bayer" rindās sacenšas UEFA Jauniešu līgā (jauniešu ekvivalents UEFA Čempionu līgai), kā arī nesen iesita četrus vārtus Vācijas jaunatnes bundeslīgas spēlē.

Kopumā valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs kandidātu sarakstā pirms mača bija iekļāvis 21 spēlētāju. Latvijas U-21 izlases kandidātu lokā bija arī divi Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta rezultatīvākie spēlētāji - līdervienības "Liepāja" uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, kā arī "Skonto" uzbrukuma līderis Vladislavs Gutkovskis.

Kvalifikācijas turnīra apakšgrupas līdere ar deviņiem punktiem trīs mačos pašlaik ir Beļģija, bet otro vietu ar pieciem punktiem piecās cīņās samērā negaidīti ieņem Malta.

Savukārt pārējās četras apakšgrupas komandas Melnkalne, Moldova, Čehija un Latvija tagad savākušas pa četriem punktiem. Čehija pagaidām nospēlējusi divus mačus, Melnkalne aizvadījusi trīs cīņas, Latvija četras, bet Moldova jau piecas.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu kvalifikācijas apakšgrupu uzvarētāji, savukārt apakšgrupu četras labākās otro vietu ieguvējas iekļūs sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kas norisināsies nākamā gada novembrī. Izslēgšanas spēlēs tiks izveidoti divi spēļu pāri ar mērķi noskaidrot vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017.gadā ticis paplašināts līdz 12 komandām. Tikmēr Polija kā finālturnīra saimnieki kvalificējušies tam automātiski.

Latvijas U-21 izlases kandidātu saraksts spēlei ar Moldovu:

vārtsargi - Vladislavs Kurakins ("Daugavpils"), Dāvis Ošs ("Metta"/Latvijas Universitāte);

aizsargi - Deniss Bezuščonoks ("Ventspils"), Endijs Šlampe, Reinis Flaksis (abi - "Liepāja"), Viktors Litvinskis, Dmitrijs Klimaševičs (abi - "Daugavpils"), Ņikita Bērenfelds ("Skonto"), Ņikita Koļesovs ("Ventspils");

pussargi - Eduards Tīdenbergs, Anastasijs Mordatenko (abi - "Ventspils"), Andris Krušatins, Raivis Jurkovskis, Ilja Šadčins (visi - "Liepāja"), Ingars Sarmis Stuglis ("Metta"/LU), Andrejs Kiriļins ("Jelgava"), Jevgēnijs Kazačoks (Jūrmalas "Spartaks"), Andrejs Cigaņiks (Leverkūzenes "Bayer", Vācija);

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis ("Skonto"), Kaspars Svārups ("Ventspils"), Dāvis Ikaunieks ("Liepāja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!