Foto: F64
Latvijas U-21 futbola izlase svētdien spēles izskaņā ielaida vārtus un ar 1:2 (1:1) zaudēja Igaunijas vienaudžiem Krievijā notiekošā Sadraudzības kausa izcīņas pirmajā spēlē.

Latvijas futbolisti cīņas sākumā nokļuva iedzinējos, kad precīzi devītajā minūtē sita Kevins Kaubers, taču astoņas minūtes vēlāk Dāvis Ikaunieks spēja atjaunot neizšķirtu. Pirmajā puslaikā vārti vairs netika gūti, bet pēc pārtraukuma Latvija palika mazākumā. Spēles beigās pārsvars piederēja igauņiem, kuri 89. minūtē arī guva uzvaras vārtus, kad precīzs bija Jans Kokla.

Tiesa, jau no mača 50. minūtes Latvijai bija jāspēlē mazākumā, kad otro dzelteno kartīti saņēma uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Par labāko Latvijas U-21 izlasē šajā spēlē tika atzīts vārtsargs Vladislavs Kurakins.

Daiņa Kazakeviča trenētā Latvijas U-21 izlase turnīra turpinājumā otrdien tiksies ar Krieviju, bet ceturtdien spēlēs pret Tadžikistānu.

Sadraudzības kausa izcīņa Krievijā norisinās jau kopš 1993. gada. Sākotnēji tajā piedalījās bijušo padomju republiku čempioni, bet 2012. gadā turnīra formāts tika pārveidots, un kopš tā laika par prestižo kausu cīnās U-21 izlases, kuru vidū tradicionāli ir arī Latvijas valstsvienība.

Šogad turnīrs Sanktpēterburgā risināsies no 17. līdz 23. janvārim un tajā piedalās astoņas komandas. Sacensības notiks divos posmos - apakšgrupu turnīrs un spēles par vietām kopvērtējumā. A grupā cīnīsies Baltkrievija, Kirgizstāna, Kazahstāna un Moldova, bet B grupā spēlēs Latvija, Igaunija, Krievija un Tadžikistāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!