Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase ceturtdien 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešajā spēlē "Skonto" stadionā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja vienaudžus no Sanmarīno.

Vārtus Latvijas izlasē guva Rolands Bočs un Kristers Lūsiņš.

Latvijas U-21 izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju vēsturē guvusi 100 vārtus, un Lūsiņš ceturtdien kļuva par futbolistu, kurš sasniedza šo zīmīgo robežu.

Jau spēles pirmajā minūtē pēc Normunda Uldriķa sitiena bumba trāpīja pa Sanmarīno izlases vārtu pārliktni. Puslaika turpinājumā draudīgi uzbrukumi mijās ar pašu kļūdām, tomēr izdevās pārspēt pretiniekus. Mača 22.minūtē pēc Renāra Varslavanā piespēles Bočs veiksmīgi apstrādāja bumbu un no tālienes trieca to vārtos - 1:0.

Otrajā puslaikā saglabājās mājinieku minimāls pārsvars līdz 78.minūtē Lūsiņš aizskrēja no pretinieku aizsargiem un spēcīgu tālsitienu panāca 2:0.

Nākamajā otrdienā Latvijas jaunie futbolisti viesosies pie Izraēlas.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase septembrī sāka ar zaudējumiem savā laukumā pret grupas favorītiem Vāciju (1:3) un Poliju (0:2). Piektā Latvijas futbolistu pretiniece apakšgrupā ir Ungārija.

B apakšgrupā pēc divām spēlēm pa sešiem punktiem ir Vācijai un Izraēlai, pa trīs punktiem Ungārijai un Polijai, kā arī trīs mačus aizvadījušajai Latvijai, bet bez punktiem ir Sanmarīno.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu uz septembra spēlēm pret Poliju un Vāciju sastāvu papildinājuši Dāvis Cucurs, Eduards Daškevičs un Renārs Varslavāns, bet tajā šoreiz nav atrodami Kirils Iļjins, Klāvs Kramēns, Džošua Velss un Kristers Neilands.

No sākotnēji izsauktā kandidātu loka dažādu iemeslu dēļ komandai nevar palīdzēt Aleksejs Kudeļkins, Artūrs Ļotčikovs un Niks Dusalijevs. Sastāvu papildinājuši Edgars Ivanovs un Klāvs Kramēns, bet Daniels Ontužāns vēlāk tika izsaukts uz pieaugušo izlasi.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas "play-off" stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Latvijas U-21 futbola izlases sastāvs oktobra spēlēm:

vārtsargi - Frenks Dāvis Orols ("Daugavpils"), Rūdolfs Soloha (Legņicas "Miedz-2", Polija), Jānis Beks ("Metta");

aizsargi - Emīls Birka, Normunds Uldriķis (visi - "Metta"), Roberts Veips (bez kluba), Maksims Toņiševs, Rūdolfs Zeņģis (abi - "Valmiera"), Klāvs Kramēns (Jūrmalas "Spartaks"), Dāvis Cucurs, Edgars Ivanovs (abi - "Daugavpils");

pussargi - Rihards Ozoliņš, Dmitrijs Zelenkovs, Iļja Korotkovs (abi - "Metta"), Raivis Ķiršs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Auda"), Deniss Meļņiks (Jūrmalas "Spartaks"), Rolands Bočs (Hofenheimas "TSG 1899 U-19", Vācija), Renārs Varslavāns (RFS), Eduards Daškevičs ("HamKam", Norvēģija);

uzbrucēji - Kristers Lūsiņš ("Metta"), Kaspars Kokins ("Daugavpils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!