Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē viesos ar rezultātu 1:2 (1:1) mačā pēdējās minūtēs zaudēja vienaudžiem no Izraēlas.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Roberts Veips.

Latvieši iedzinējos nonāca astotajā minūtē, kad, bumbai atlecot no vārtsarga, tā nonāca pie Itaja Buganima, kurš ar atkārtotu mēģinājumu bija nekļūdīgs – 1:0. Mača 17. minūtē pēc stūra sitiena Iļja Korotkovs ar galvu nolika pa sitienam bumbu Veipam, kurš netraucēts izlīdzināja rezultātu.

Otrajā puslaikā Latvija savas iespējas iegūt vadību neizmantoja, bet pamatlaika priekšpēdējā minūtē Ido Šahars bez jebkādas pretestības no soda laukuma panāca 2:1 Izraēlas labā.

Vēl otrdien šajā apakšgrupā Polija mājās ar 3:0 (1:0) pieveica Sanmarīno, bet Vācija viesos ar 5:1 (2:1) uzvarēja Ungāriju.

B apakšgrupā pēc četrām spēlēm līdere ar 12 punktiem ir Vācija, deviņi punkti ir Izraēlai, septiņi Polijai, četrus guvusi Ungārija, trīs nopelnījusi Latvija, bet bez punktiem ir Sanmarīno.

Ceturtdien Latvija "Skonto" stadionā ar rezultātu 2:0 uzvarēja vienaudžus no Sanmarīno. Latvijas U-21 izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju vēsturē guvusi 100 vārtus un otro vārtu guvējs Kristers Lūsiņš ceturtdien kļuva par futbolistu, kurš sasniedza šo zīmīgo robežu.

Tikmēr Izraēla viesos mača pēdējās minūtēs izlaida no rokām uzvaru un ar 2:3 zaudēja Vācijai.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase septembrī sāka ar zaudējumiem savā laukumā pret grupas favorītiem Vāciju (1:3) un Poliju (0:2). Piektā Latvijas futbolistu pretiniece apakšgrupā ir Ungārija.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu uz septembra spēlēm pret Poliju un Vāciju sastāvu papildinājuši Dāvis Cucurs, Eduards Daškevičs un Renārs Varslavāns, bet tajā šoreiz nav atrodami Kirils Iļjins, Klāvs Kramēns, Džošua Velss un Kristers Neilands.

No sākotnēji izsauktā kandidātu loka dažādu iemeslu dēļ komandai nevar palīdzēt Aleksejs Kudeļkins, Artūrs Ļotčikovs un Niks Dusalijevs. Sastāvu papildinājuši Edgars Ivanovs un Klāvs Kramēns, bet Daniels Ontužāns vēlāk tika izsaukts uz pieaugušo izlasi.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas "play-off" stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Latvijas U-21 futbola izlases sastāvs oktobra spēlēm:

vārtsargi - Frenks Dāvis Orols ("Daugavpils"), Rūdolfs Soloha (Legņicas "Miedz-2", Polija), Jānis Beks ("Metta");

aizsargi - Emīls Birka, Normunds Uldriķis (visi - "Metta"), Roberts Veips (bez kluba), Maksims Toņiševs, Rūdolfs Zeņģis (abi - "Valmiera"), Klāvs Kramēns (Jūrmalas "Spartaks"), Dāvis Cucurs, Edgars Ivanovs (abi - "Daugavpils");

pussargi - Rihards Ozoliņš, Dmitrijs Zelenkovs, Iļja Korotkovs (abi - "Metta"), Raivis Ķiršs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Auda"), Deniss Meļņiks (Jūrmalas "Spartaks"), Rolands Bočs (Hofenheimas "TSG 1899 U-19", Vācija), Renārs Varslavāns (RFS), Eduards Daškevičs ("HamKam", Norvēģija);

uzbrucēji - Kristers Lūsiņš ("Metta"), Kaspars Kokins ("Daugavpils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!