Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas U-21 futbola izlase svētdien piedzīvoja zaudējumu Sadraudzības kausa turnīra spēlē par trešo vietu, ar rezultātu 0:3 (0:2) piekāpjoties Ukrainai.

Līdz ar to sacensību noslēgumā Latvijas U-21 futbolisti ierindojušies ceturtajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka Sadraudzības kausa turnīra pusfināla spēlē piektdien Latvijas jaunie futbolisti ar rezultātu 1:2 (0:2) piekāpās Krievijas vienaudžiem.

Līdz ar to svētdien Latvijas U-21 izlase bija jāaizvada mačs par trešo vietu turnīrā, spēkojoties ar Ukrainu, kas pusfinālā pēcspēles sitienos ar 5:3 pieveica Baltkrievijas U-21 izlasi. Šajā mačā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1.

Kā ziņots, turnīra apakšgrupu posmā Latvijas izlase ar 3:2 pārspēja Kirgizstānas vienaudžus, otrajā mačā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Moldovu, bet trešajā spēlē ar 0:2 zaudēja Ukrainas vienaudžiem.

Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas jaunie futbolisti pamatlaikā nospēlēja 1:1 ar Irānu, bet pēcspēles sitienos uzvarēja ar 4:1.

Latvijas izlasei šajā turnīrā var palīdzēt iepriekš savainotie - aizsargs Kaspars Dubra, kurš aizpagājušajā nedēļā pārbaudes laikā aizvadīja vienu spēli Anglijas premjerlīgas komandas Vulverhemptonas "Wanderers" sastāvā, un pussargs Armands Pētersons, par kuru interesējas Skotijas premjerlīgas klubs Edinburgas "Hearts".

Tomēr Dubra pēc pirmās Sadraudzības kausa spēles savu savainojumu atsvaidzināja, tāpēc pārējie divi apakšgrupas mači viņam bija jāizlaiž.

Sadraudzības kausā šogad pirmoreiz piedalās nevis nacionālo čempionātu klubi, bet 12 valstu U-21 izlases.

Sadraudzības kauss ir pirmais pārbaudījums amatā jaunajam Latvijas U-21 izlases galvenajam trenerim Nīderlandes speciālistam Antonam Jorem.

Iepriekš Latvijas U-21 futbola izlasi vadīja Mihails Zemļinskis, kurš oktobra vidū pēc abpusējas vienošanās savu darbu pārtrauca.

Galvenais iemesls tādam lēmumam bija Latvijas U-21 izlases parādītie neapmierinošie rezultāti 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā valstsvienība Zemļinska vadībā piedzīvoja četrus zaudējumus pirmajās četrās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 0:13.

Nākamās divas spēles Eiropas čempionāta atlases ciklā Latvijas izlase aizvadīs jūnijā, kad izbraukumā tiksies ar Francijas un Kazahstānas nacionālajām valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!