Tiesneši, kuri pagājušajā mēnesī tiesāja skandālu izraisījušo Latvijas un Bolīvijas futbola valstsvienību maču, piektdien saņēmuši mūža diskvalifikāciju.

Šādu lēmumu piesprieda Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācija, diskvalificējot visus trīs soģus no visām ar futbolu saistītām aktualitātēm.

Kā ziņots, februārī Turcijas pilsētā Antālijā, sporta kompleksā "Mardan", notika divas pārbaudes spēles, kuras organizēja aģentūra "Footy Media International" - sākotnēji Latvija ar 2:1 uzvarēja Bolīviju, bet pēc tam Igaunija nospēlēja 2:2 ar Bulgāriju. Spēles kļuva zīmīgas ar to, ka visi septiņi vārti tika gūti no 11 metru soda sitienu atzīmes, bet nevienas valsts pārstāvis ilgi nevarēja droši apgalvot, kā sauca spēles tiesnešus.

Aģentūras pārstāvis Heidijs Larsens Latvijas Futbola federācijai (LFF) skaidroja, ka viņa pārstāvētā aģentūra nav varējusi nodrošināt spēlē FIFA kategorijas tiesnešus, neskatoties pat uz janvārī saņemto LFF lūgumu, tādēļ pēc savas iniciatīvas uzaicinājusi UEFA kategorijas tiesnešus no Čehijas, kuri dažas dienas pirms spēles paziņojuši aģentūrai, ka nespēs nodrošināt tiesāšanu spēlē. Līdz ar to aģentūra meklējusi tiesnešus pēdējā brīdī un atradusi tos Bosnijā un Hercegovinā, bet par to laika atšķirības dēļ nav spējusi informēt visus savus pārstāvjus Antālijā, kas arī radījis neizpratni.

Aģentūra atvainojās LFF un nosūtīja mača atskaiti, iekļaujot tiesnešu vārdus - mača galvenais tiesnesis bija Kenans Bajramovičs no Bosnijas un Hercegovinas, bet līnijtiesnešu pienākumus pildīja viņa tautieši Ratko Kuničs un Sinisa Zrničs. Spēles ceturtais tiesnesis bija ungārs Jānošs Čaks, kurš tiesāja arī Igaunijas un Bulgārijas spēli. Galvenais tiesnesis un abi līnijtiesneši tagad diskvalificēti uz mūžu.

Nevienam no trijiem bosniešu tiesnešiem nebija FIFA kategorijas licences.

Kā ziņots, Igaunijas Futbola asociācija (EJL) uzreiz vērsās pie Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ar lūgumu izmeklēt aizdomīgo spēli, LFF ar šādu rīcību vilcinājās un to paveica tikai pēc pāris dienām.

Jau ziņots, ka LFF un EJL pārstāvji jau publiski pauduši nostāju vairs nesadarboties ar "Footy Media International".

Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka FIFA tuvākajā laikā varētu aizliegt nelicencētiem tiesnešiem tiesāt šādu kategoriju mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!