Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šenols Ginešs neturpinās darbu Turcijas futbola izlases galvenā trenera amatā, ziņo Turcijas Futbola federācija.

Turcijas izlase, kas 2022. gada Pasaules kausa apakšgrupā spēlē vienā grupā ar Latviju, otrdien ar 1:6 kapitulēja Nīderlandei. Turcija piedzīvoja savu lielāko zaudējumu kopš 1990. gada 17. oktobra, kad 1992. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar 0:5 kapitulēja Īrijai.

Ginešs pēc mača atzina savu vainu zaudējumā. Federācija un Ginešs panākuši "abpusējus vienošanos", ka viņš pametīs savu amatu, teikts īsā organizācijas paziņojumā.

69 gadus vecais Ginešs jau iepriekš tika kritizēts par izlases nepārliecinošo sniegumu 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā turki nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Savukārt pirmo spēļu "logu" Turcija uzsāka ar negaidīti pārliecinošām uzvarām pār Nīderlandes izlasi (4:2) un Norvēģijas izlasi (3:0), bet pēdējā mačā izlaida 3:1 pārsvaru pret Latvijas futbolistiem, spēlei noslēdzoties 3:3.

Ginešs otro termiņu Turcijas izlases trenera amatā uzsāka 2019. gada augustā. Savā pirmajā termiņā no 2000. līdz 2004. gadam viņš pamanījās aizvest izlasi līdz trešajai vietai Pasaules kausā, taču 2004. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" kārtā viņa vadīto izlasi apturēja Latvijas valstsvienība.

Karjeras laikā viņš vadījis tādas Turcijas komandas kā Stambulas "Bešiktaš", "Bursaspor", "Trabzonspor", "Antalyaspor", "Sakaryaspor", "Boluspor" un "Istanbulspor". Tāpat Ginešs stūrējis Dienvidkorejas komandu "Seoul".

Futbolista karjeras laikā bijušais vārtsargs Ginešs kopā ar "Trabzonspor" sešas reizes uzvarēja Turcijas čempionātā.

Turcijas futbolisti kvalifikācijas G apakšgrupā pēc sešām spēlēm ieņem trešo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Nīderlandes un Norvēģijas. Turki nākamo spēli aizvadīs 11. oktobrī "Daugavas" stadionā pret savu neērto pretinieci Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!